Известният с реформаторските си публични позиции съдия от Софийския градски

...
Известният с реформаторските си публични позиции съдия от Софийския градски
Коментари Харесай

Реформаторски настроен съдия става зам.-министър на правосъдието

Известният с реформаторските си обществени позиции арбитър от Софийския градски съд Емил Дечев ще е третият заместник-министър на правораздаването в екипа на Надежда Йорданова, заяви “24 часа “. Информацията е доказана от Mediapool.

Съдия Емил Дечев е един от най-острите критици на статуквото в правосъдната власт и е един от най-активните членове на Съюза на съдиите в България. Той беше претендент за член на Висшия правосъден съвет преди пет години, само че не беше определен.

Дечев е приключил “Право “ в Софийския университет през 1996 година и е почнал кариерата си в правосъдната система като следовател в Столичната следствена работа.

През 2000 година се връща в родния си Плевен, където стартира работа като арбитър в локалния областен съд. След три години се реалокира в Софийския областен съд, а от януари 2012 година е углавен арбитър в Софийския градски съд.

Емил Дечев има магистратура по Право на Европейския съюз от Университета Нанси 2, Франция, както и от СУ „ Св. Климент Охридски “.

Другите двама заместник-министри на правораздаването са юристът и учител в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ Борислав Ганчев и съдията от Върховния административен съд Юлия Ковачева.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР