Известният руски специалист по кинезитерапия проф. д-р Сергей Бубновски препоръчва

...
Известният руски специалист по кинезитерапия проф. д-р Сергей Бубновски препоръчва
Коментари Харесай

Как студената вода ни калява

Известният съветски експерт по кинезитерапия проф. доктор Сергей Бубновски предлага елементарен способ за укрепване на имунната система – потапяне на краката в студена вода.
Студената вода и студеният душ имат друга традиция в доста култури и най-много в Русия, и то с добра причина - те обезпечават доста изгоди за здравето.
„ Всяка вечер, когато се приберете у дома след тежък ден, напълнете ваната или по-дълбок съд с изцяло студена вода. Изобщо не добавяйте топла вода. След това влезте боси във ваната, потопете краката си единствено за 15 секунди и се пробвайте да извършите 48 бързи къси стъпки през това време. След това излезте от ваната, избършете краката си с забрадка и обуйте вълнени чорапи. Правете го всяка вечер и това ще увеличи имунитета ви. Ако имате грип, тогава топвайте краката си съвсем замръзнала вода на всеки четири часа “, поучава доктор Бубновски.
Студената вода - лек против простуда
Че студената вода има многочислени изгоди за здравето и че руснаците постоянно се възползват от нейните изгоди, удостоверява доктор Наталия Гушло Петрич, анестезиолог и терапевт.
„ По времето на Съветския съюз държавна задача беше руските деца да бъдат най-здравите в света. Ето за какво в доста учебни заведения се появиха способи, които да оказват помощ за осъществяването на тази задача. Майка ми, която е приключила медицина преди 60 години, застъпи тезата, че след раждането детето незабавно би трябвало да стартира да се калява. Че в никакъв случай не би трябвало да се отоплява прекомерно помещението, в което детето спи и се къпе. Така майка ми ме къпеше в помещение, където температурата в никакъв случай не надвишаваше 18 градуса. От 3-годишна ходех на басейн, макар че на открито беше -30 градуса. Вятърът и студеното време не ми пречеха “, споделя лекарката.
Кажете „ да “ на студения душ заран
Студеният душ не би трябвало да е единствено активност за ексцентрични съветски авантюристи, демонстрират модерни проучвания, подчертаващи изгодите за организма от него. Холандско изследване открива, че хората, които се къпят със студена вода заран, се разболяват по-малко и по-малко отсъстват от работа. Те имат повече сила от тези, които се къпят с гореща вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР