Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща

...
Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща
Коментари Харесай

Хорът на Турецкий с три концерта у нас

Известният съветски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща у нас с три концерта в края на февруари. С тях ще означи юбилейните три десетилетия креативен напредък. Изключителният отбор, носещ името на своя основател -маестро Михаил Турецкий, е добре прочут на българската аудитория от двете си предходни гостувания с претъпкани зали.

Най-обичаният отбор на Русия ще се качи на сцените на зала 1 на НДК на 26 февруари, на 27 - в ДКС Варна и на 28 февруари в зала СИЛА, Пловдив. В програмата за турнето диригентът на състава е подбрал най-хубавото от 30-годишния им репертоар.

Хорът на Турецкий събира 10 солисти с разнообразни мъжки гласове, които показват същински музикален спектакъл със лична истинска постановка, певческо, актьорско и хореографско майсторство. Маестро Турецкий основава своя хор през 1990 година и съумява да го образува и моделира като танцуващ мъжки хор с букет от всякакви гласове. Само две години по-късно получава интернационална популярност и признателността на публиката. Комбинацията от изключителни гласове, изпълнителско майсторство и стопроцентово шоу са в основата на триумфа. Ансамбълът е гостувал на най-известните в света подиуми като Кремълския Дворец, зала „ Октябрский " (Санкт Петербург), Роял Алберт Хол (Англия), Карнеги Хол (Ню Йорк), Долби Тиътър (Лос Анжелис) и доста други.



Уникалната сбирка от мъжки гласове има общ диапазон от четири и половина октави - от най-ниския - бас профундо, до най-високите - тенор алтино и контра тенор, които сполучливо заменят женски гласове. Благодарение на необятния набор мъжки гласове, те показват с идентичен триумф и на най-различни езици най-известните в света песни. В плейлистата им са шедьоври на класиката - мюзикъли, опера и оперета, градски романси, шлагери от руската ера, еврейска сцена, международни рок и джаз шлагери, модерна поп музика. Многогласието, вокалните разговори, необикновената сценография и танците на артистите са визитната картичка на ансамбъла.

На площадните концерти на ансамбъла са събират по 150 000 души. Само през тази година техните фенове бяха над милион души.

Артистите дават обещание на българската си аудитория песни на 10 езика, шлагери от 5 десетилетия, музика за душата и танци за всички. Билети - в билетните каси на залите и в системата на Ивентим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР