Известният на всички калиев перманганат е незаменим помощник за всеки

...
Известният на всички калиев перманганат е незаменим помощник за всеки
Коментари Харесай

Калиевият перманганат - важен и незаменим помощник в градината

Известният на всички калиев перманганат е незаместим асистент за всеки градинар. Продава се както в аптечната верига, по този начин и в градинските магазини и центрове. Използва се през целия сезон.

Третиране на семена и посадъчен материал
 Най-ефективните домашни разтвори за развъждане на краставици Най-ефективните домашни разтвори за развъждане на краставици
Градинарите споделят, че краставиците са изключително капризни растения и в случай че не ги обгрижвате вярно, прекомерно допустимо е да не съберете ни...

Преди сеитба, семена от черен пипер, домати, тиквени семки, лук се накисват за четвърт час в половин процентен разтвор на калиев перманганат. Тази процедура ще дезинфекцира семената, ще унищожи патогенните бактерии и гъбички. Освен това, ще обезпечи покълналите семена с калий и манган още в първите дни. Накисването на луковиците от лалета, нарциси, минзухари и други цветя за 1 час в кондензиран разтвор (1/4 чаена лъжичка на 1 литър вода) ще защищити растенията от заболявания и ще подтиква бързото вкореняване и напредък.

Накисването на картофени клубени е много трудоемка процедура, само че доста ефикасна. За 10 литра топла вода, 1,5 ч.л. кристали на лекарството. Оставете за 15-20 минути, изсушете и засадете.

Дезинфекция на съоръжение, оранжерии, контейнери за разсад

Разтворете 2 чаени лъжички калиев перманганат в 10 литра вода, изплакнете измитите контейнери за разсад. Наситено розов разтвор се употребява за обработка на инвентара. Например, когато отстранявате израстъци на домати, след обработката на всеки шубрак, потопете ножицата или резачката в дребен съд с разперен препарат. Оранжериите се обработват след авансово разчистване и премахване на растителни останки. Преди обработката рамките, стените и таванът на структурата се измиват от нечистотия и по-късно се измиват със мощен разтвор на (2-3 ч. Л. На кофа вода) калиев перманганат. Можете да употребявате разпръсквач. През сезона извършете 3-4 обработки на стени със светлорозов разтвор.

Обработка на почвата
 Дори не подозирате какъв брой потребна може да бъде захарта в градината Дори не подозирате какъв брой потребна може да бъде захарта в градината
Захарта не постоянно е потребна за изразходване, само че като всяко нещо в природата, тя също има своето място. В идващите редове ще ви покажем...

Почвата, готова за сеитба на семена за разсад, се дезинфекцира със светлорозов калиев перманганат. Същото решение се употребява за напояване на почвата в оранжерията от лейка с дифузер в размер на 1,5-2 литра на квадратен метър. Това ще защищити разсада от заболяването " черен крайник " и ще усили общата резистентност на зелените домашни любимци към заболявания и неподходящи метеорологични условия.

Торене на плодове

Цариградско грозде, френско грозде, малини ще усилят завръза, в случай че напролет включите лек (0,5 ч. л. на кофа) калиев перманганат в комплекса от торове.

Амоняк

 Амонячен разтвор или амоняк могат да се употребяват освен за медицински цели. Това е доста на ниска цена средство за бързо поддържане на растенията с азотни съединения в елементарно налична форма. Плюс също способността да се унищожат или изплашат някои вредители. Например, луковите и морковените мухи, мравките, и телените червеи даже не харесват миризмата на амоняк и се пробват да се измъкнат.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР