Известният инвеститор Марк Мобиус, ветеран по развиващите се пазари, заяви,

...
Известният инвеститор Марк Мобиус, ветеран по развиващите се пазари, заяви,
Коментари Харесай

Марк Мобиус препоръчва: Инвестирайте в Полша, Турция, Румъния

Известният вложител Марк Мобиус, деец по разрастващите се пазари, съобщи, че в този момент е времето да се купуват акации в emerging markets, изключително в Индия, Бразилия и Източна Европа, оповестява Bloomberg.

" На този стадий ние сме изключително заинтересувани от Индия. Аз одеве се завърнах от двуседмична пътешестване в Индия и съм изумен от протичащите промени ", споделя Мобиус в изявление за Bloomberg TV в Сингапур.

" Това е напълно необикновено, несъмнено, да наблюдавате растеж от 7% в страна с такива големи размери ", добавя вложителят, сътрудник - основател на Mobius Capital Partners.

Припомняме: Централната банка на Индия предвижда растеж на Брутният вътрешен продукт през тази финансова година завършваща през март()в размер на 7,4%. Между другото интернационалната рейтингова организация Fitch Ratings през декември понижи прогнозата си за третата по-големина стопанска система в Азия от 7,8% до 7,2% за 2018 година.

Марк Мобиус споделя, че съгласно него, капиталите би трябвало да се влагат в активи в следните посоки:
30% в Индия; 30% в Латинска Америка - Бразилия, Аржентина, Чили и Мексико; 30% в Източна Европа и по особено в Полша, Румъния и Турция; останалото - в Китай и други страни от Азия.  Инвеститор: Brexit може да е „ лъч на надежда” за Източна Европа
Инвеститор: Brexit може да е „ лъч на вяра ” за Източна Европа

А също и за някои други разрастващи се пазари

Мобиус отбелязва " потресаващото възобновяване " в доста разрастващи се страни, като мотив да се влага в техните стопански системи.

Въпреки че, през предходната година акциите и валутите на emerging markets претърпяха мощен спад на фона на втвърдената паричнокредитната политика на Федералния запас и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР