Известният инвеститор Бил Акман обмисля значителен стратегически ход. Неотдавна неговата

...
Известният инвеститор Бил Акман обмисля значителен стратегически ход. Неотдавна неговата
Коментари Харесай

Ще се върне ли отново социалната мрежа на Илон Мъск на фондовия пазар?

Известният вложител Бил Акман обмисля забележителен стратегически ход. Неотдавна неговата компания Pershing Square получи регулаторно утвърждение за новаторски капиталов механизъм.

Този механизъм е предопределен за вложение в частни компании и следващо улеснение на прехода им към обществената сфера.

Pershing Square притегли вниманието, откакто предишния петък получи регулаторно позволение за своя реформаторски капиталов инструмент. Основната му цел е да влага в частни предприятия и да ги насочва към обществено листване. Акман е деен в X (Twitter), участвайки в полемики по необятен кръг световни въпроси – от разрешаването на спора в Украйна до разглеждането на противоречивите възгледи на Робърт Ф. Кенеди-младши за имунизациите.

В момента в центъра на вниманието е евентуална договорка с притежаваната от Илон Мъск платформа Twitter, наричана “ “. На въпрос на Wall Street Journal по отношение на опцията за договорка с “X ” Акман отговори утвърдително, намеквайки за евентуална нова посока за колоса в региона на обществените медии.

Освен X, други компании, които дават отговор на критериите за вложение, включват сдружения, които се приготвят за първично обществено предложение, предприятия, притежавани от частни капитали, и сегменти на обществено търгувани корпорации.

Регулаторната документи за този капиталов механизъм хвърля светлина върху тези евентуални цели. Струва си обаче да се означи, че вероятността Акман да завърши договорка с X остава несигурна.

Илон Мъск закупи компанията за $44 милиарда преди година и загатна за евентуално обществено листване през идващите години. Въпреки това намаляването на приходите от реклама, съчетано с увеличението на дълга с $13 милиарда след придобиването, може да разубеди евентуалните обществени вложители. Мъск изясни спада на приходите с това, че рекламодателите са се отдръпнали от неговия жанр на ръководство.

Освен това Акман сигнализира за евентуални систематични опасности в банковия бранш на Съединени американски щати. През май той акцентира идните рискове и прикани за незабавни коригиращи дейности. Той разкритикува регулаторните органи на Съединени американски щати за неналичието на прогрес в укрепването на застрахователната рамка, като съобщи, че това единствено е изострило съществуващите уязвимости.

Според Акман банковата система е нестабилно уравновесена и неналичието на незабавни дейности може да докара до далечни последствия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg