Известният готвач, мастър шеф Веселин Калев, катастрофира на пътя Рожен-Мелник,

...
Известният готвач, мастър шеф Веселин Калев, катастрофира на пътя Рожен-Мелник,
Коментари Харесай

Мастър шеф Веселин Калев катастрофира край Рожен

Известният готвач, мастър началник Веселин Калев, катастрофира на пътя Рожен-Мелник, шофирайки персоналния си автомобил Субару. Инцидентът стана нощес към 20 часа на няколко километра от Рожен, заяви Struma. com.

След произшествието Калев е превозен в хирургично поделение на болничното заведение в Сандански, без заплаха за живота. Проверка открила, че Калев има престъпни прояви и е осъждан в Германия, по тази причина никой от служителите на реда не можел да допусна, че това е известният мастър началник. Образувано е разследване.

Веселин Калев е извънредно надарен готвач, открит за огромната кулинария от началник Андре Токев, когато е 20-годишен и работи в хотел " Хилтън ". След това с началник Емил Минев вземат премията за " Ресторант на годината " с ресторант " Талисман ".

Едва на 25 години, професионалният му опит го води в Германия, където усъвършенства уменията си, преследвайки огромната фантазия - работа в ресторант със звезди Michelin. Мечтата се сбъдва по най-приказния метод - в имението Burg Wernberg, ситуирано в палат от XIII век и част от Relais & Châteaux. Веселин е единственият чужденец в екипа, воден от началник Томас Келерман - притежател на две звезди Michelin. Следващата му работа е в ресторант с една звезда в Бон.

След 10 година работа в Германия, през 2017 година, той се завръща в България, където три години оглавява кухнята в хотел " Рила " в Боровец.

В началото на 2020-а е треньор на екипа, спечелил българското издание на влиятелното съревнование за готвачи Bocuse d " Or.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР