Известният бизнесмен Николай Банев е бил пуснат след рекорден престой

...
Известният бизнесмен Николай Банев е бил пуснат след рекорден престой
Коментари Харесай

Николай Банев е бил пуснат от ареста след рекорден престой без присъда

 Известният предприемач Николай Банев е бил пуснат след рекорден престой зад решетките без присъда и то по стопански обвинявания, където оптималното наказване, в случай че обвиняванията се потвърдят, е като периода на задържането му - 2 години и 7 месеца. Това излиза наяве от обява на журналиста Мартин Карбовски.

Съпругата му Евгения, поради рак, беше пусната след 9 месеца и половина. Банев изясни пред Сашо Диков, че няма наранено лице по делото, по този начин както е написано обвиняването. Национална агенция за приходите е признал, че няма неплатени налози, заради което съдът е отказал да конституира като страна Министерството на финансите. Банев, който е някогашен началник на отдел в Централен комитет на ДКМС преди 1989 година, а там работи елитът на Българска социалистическа партия по времето на Виденов като началник на партията 1991-1996 година, той нашумява като необут на един от водещите фондове на всеобщата приватизация АКБ - този развой потегли тъкмо през 1996 година Чрез боновете той закупи редица огромни предприятия и вилното населено място Дюни и доста известни къмпинги у нас. Повечето от заводите му банкрутираха или бяха продадени на други предприемачи.

Банев описа за система за мъчения, в това число с ток и полови издевателства в арестите, с цел да бъдат пречупвани хора.

Съпругата му Банева пък описа за ситуацията на къмпинга Каваците, който съгласно нея е превземан от прочулата се около митингите, за които даде яки момчета, размесени с полицията, и Осемте джуджета компания Делта гард. Десетки притежатели не могат да влязат във притежание на притежанието си. Това продължава към този момент 4 година Според Банева единствено загубите на нейното сдружение за този интервал са над 2 милиона лв., както тя сподели пред Евроком.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР