Известният астрофизик Нийл Деграс Тайсън постави на място поддръжниците на

...
Известният астрофизик Нийл Деграс Тайсън постави на място поддръжниците на
Коментари Харесай

Защо кацането на Луната НЕ може да е „фейк”

Известният астрофизик Нийл Деграс Тайсън сложи на място поддръжниците на тайната доктрина, че кацането на Луната е машинация. Той прикани невярващите да помислят какъв брой мъчно би било да се фалшифицира задачата Аполо 11 на НАСА. Според него, имитирането на кацане на Луната би било доста по-трудно, в сравнение с просто да летиш до нея.

На 20 юли 1969 година НАСА извършва на пръв взор невъзможна задача да изпрати двама души на Луната – Нийл Армстронг и Бъз Олдрин. Те останаха на лунната повърхнина 21 часа 36 минути и 21 секунди.

С течение на времето обаче кацането на Луната стартира да „ обрасва” с теории на конспирацията. Те се подхранваха и от обстоятелството, че Армстронг като цяло водеше усамотен живот след завръщането си на Земята и рядко даваше изявленията.

Хората започнаха да имат вяра, че американските управляващи са фалшифицирали кацането на Луната, с цел да подведат международната общественост и да завоюват галактическата конкуренция със Съветския съюз,

Говорейки в късното шоу на Стивън Колбърт, астрофизикът Нийл Деграс Тайсън изясни за какво кацането на Луната не може да е машинация. Според него, необикновено мъчно е да се фалшифицират сходни събития. Толкова комплицирано, че може да се окаже по-лесно да летиш до Луната, в сравнение с да създадеш безапелационен фалшификат.

„ Разбира се, че кацнахме на Луната. Само си помислете какъв брой доста би трябвало да извършите, с цел да фалшифицирате кацането на Луната”, сподели ученият.

„ Между другото, летяхме до Луната девет пъти, тъй че всички тези девет полета би трябвало да бъдат фалшифицирани. Два пъти от тях летяхме към Луната, само че не можахме да кацнем. Това също би трябвало да бъде фалшифицирано”, добави той, написа technews.

„ Разбирате ли какво е належащо за това? Би било толкоз мъчно да се симулира кацане на Луната, че е по-лесно просто да излетиш. Законите на физиката го позволяват”, разяснява Нийл Деграс Тайсън.

В изследване от 2016 година, оповестено в списание PLOS One, учените стигнаха до заключението, че солидни конспирации, включващи доста хора – в този случай държавното управление на Съединени американски щати, учените и евентуално Холивуд – не могат да „ оцелеят” дълго. Те ще бъдат разкрити бързо, защото чиновниците евентуално ще клюкарстват за фалшификацията.



Учените считат, че минимум 411 000 души ще са нужни за театрална режисура на кацането на Луната. Използвайки математическо моделиране, откривателите стигат до заключението, че толкоз огромен брой хора, забъркани в заговора, ще доведат до разкриването му единствено за три години и осем месеца.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР