Известният аржентински лекар Нелсон Кастро коментира този списък пред местната

Известният аржентински лекар Нелсон Кастро коментира този списък пред местната ...

Потресаваща теория за смъртта на Марадона: Заради хапчета ли си отиде Дон Диего?.


Известният аржентински лекар Нелсон Кастро коментира този списък пред местната телевизионна програма „Telenoche“ и заяви, че смъртта на Марадона от инфаркт въобще не го изненадва.

„Той очевидно е бил сложен пациент и е трябвало да се лекува по деликатен начин. В такива случай е трябвало да бъдат предвидени всевъзможните странични ефекти от всяко лекарство и да се действа като в шахмата - с няколко хода напред. Не знам каква доза и последователност му е предвидена, но ако ви предпишат всичко това, задължително трябва да се консултирате с кардиолог. Няколко от лекарствата имат страничен ефект повишаването на сърдечната честота и напълно вероятно е да доведат до инфаркт, ако се смесят с неподходящи съставки или дозата бъде превишена“, смята Кастро.

„Той просто е трябвало да се лекува в специализирано лечебно заведение, а не да остава у дома без наблюдение. Повтарям - контролът на състоянието и медикаментите му е бил задължителен. Учудвам се, че е бил оставен без надзор на лекар", коментира още Кастро.

Това обяснение донякъде подкрепя твърденията на дъщерите на Марадона, че не е лекуван правилно, но не изключва и това вината да е на самия Дон Диего, който според личния си лекар Леополдо Луке сам е решавал как да се лекува и не се е вслушвал в мнението на специалистите.

Източник: fakti.bg