Известният адвокат конституционалист Алън Дершовиц ще участва в екипа на

...
Известният адвокат конституционалист Алън Дершовиц ще участва в екипа на
Коментари Харесай

Прокурорът по скандала Люински стана адвокат на Тръмп за импийчмънта

Известният юрист конституционалист Алън Дершовиц ще взе участие в екипа на отбраната на президента Доналд Тръмп за процеса му за премахване от служба в Сената на Съединени американски щати, който стартира идната седмица, предадоха Франс прес и Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според американски медии в екипа ще се включи и някогашният прокурор Кенет Стар, който стана знаменит през 90-те години за следствие на извънбрачната връзка на президента Бил Клинтън и стажантката в Белия дом Моника Люински.

Екипът на отбраната ще се управлява от юридическия консултант на Белия дом Пат Чиполоне. В него ще взе участие и персоналният юрист на Тръмп Джей Секулоу.

Алън Дершовиц е прочут в юридическите среди на Съединени американски щати от десетилетия. Той е професор в юридическия факултет на Харвардския университет и е бил участник в екипа на отбраната, който през 1995 година извоюва оправдателна присъда за някогашната звезда на американския футбол и артист О Джей Симпсън по обвиняване в убийството на жена му и неин другар.

Конституционните причини срещу премахване от служба на Тръмп ще бъдат показани в Сената от Дершовиц, заяви юридическият екип на Тръмп.

" Професор Дершовиц няма партийни пристрастия, когато става дума за Конституцията. Той се е противопоставил на импийчмънта на президента Бил Клинтън и е дал своя вот за Хилари Клинтън. Той взе участие в този правосъден развой за импийчмънт, с цел да отбрани целостта на Конституцията и да предотврати основаването на рисков парламентарен казус ", се споделя в изказването. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР