Известните учени за квантова физика успели да дадат отговор на

...
Известните учени за квантова физика успели да дадат отговор на
Коментари Харесай

Известни учени откриха, че душата наистина съществува

Известните учени за квантова физика съумели да дадат отговор на въпроса, с което се занимават всички религии и голям брой философи: " Има ли човек душа? " Американският доктор Стюарт Хамероф и английският психиатър сър Роджър Пенроуз научно потвърдили, че душата в действителност съществува.

Мозъкът като компютър

Двамата специалисти са създатели на новата квантова доктрина за свеста, съгласно която нашите души се намират в характерни структури, наречени микротубули, намиращи се в клетките на мозъка, а от там, след гибелта могат да излязат и да продължат да съществуват във вселената.

Доктор Хамероф от Университета в Аризона и Пенроуз работил тази доктрина още от 1996 година, когато тръгнал от концепцията, че мозъкът е биологичен компютър, формиран от съвсем 100 милиарда неврони, т.е. нервни кафези и специфични по този начин нараечени аксонски искри и синаптически връзки, които се държат като осведомителни компютърни мрежи. Те желали да потвърдят, че нашият умишлен опит е резултат от процеса, който се организира в микротубулите които нарекли оркестрирана справедлива редукция (Orch-OR).

Ключът е клиничната гибел

Експертите проучили случаите на хора, които са претърпели клинична гибел. Техните микрочастици от мозъчните кафези изгубили количествени данни, само че информацията в тях не била унищожена. С това Хамервоф и Пенроу удостоверяват, че душата не умира, а отива някъде във вселената.

- Ако след клинична гибел лекарите съумеят да съживят пациента, цялата квантова информация се връща в микротубулите, а личността, която е била на ръба на живота твърди, че има възприятието, че е умряла. Човек, който в действителност умира, неговата квантова информация изцяло напуща тялото във тип на душа и продължава да съществуват някъде във Вселената, изяснява доткор Хамероф.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР