Известните като дупнишките фараони съпрузи Георги и Ивона Близнакови се

...
Известните като дупнишките фараони съпрузи Георги и Ивона Близнакови се
Коментари Харесай

Дупнишките фараони влизат в съда

Известните като дупнишките фараони съпрузи Георги и Ивона Близнакови се снабдиха с обвинителен акт от пловдивската Окръжна прокуратура и делото им потегля към съда.

61-годишният мъж и половинката му, която е на 59 година, са упрекнати, че в съучастничество, от името на Кредитно-спестовна кооперация „ Дупнишка известна каса “ под тепетата, без съответното позволение са правили по занимание банкови покупко-продажби, за които се изисква такова позволение по закон, като обществено привлекли на влог разнообразни суми от общо 216 потърпевши лица. От тази активност те са предизвикали на клиентите си обилни вреди, от неизплатени импортирани от тях парични средства като главници, в общ размер на 3 645 598 лв., оповестяват от прокуратурата. За това закононарушение член 252, алинея 2 от Наказателен кодекс планува затвор от 5 до 10 години, санкция до 10 бона и конфискация на имуществото.

Двамата съпрузи ще дават отговор пред Темида и за осъществени 10 покупко-продажби с пари от незаконна активност в Дупница за интервала сред 2010 и 2015 година. Те сключили контракт за заем сред КСК „ Дупнишка известна каса “, представлявана от Георги Близнаков като кредитор, който дал заем на жена си Ивона Близнакова за инвестиция в строителството на жилищна постройка и къща за посетители в Сапарева баня за общо 1 458 828 лв..

Двамата са подсъдими и за укриване на налози в размер на 135 702 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР