Известни като Нежните гиганти, котките от порода Мейн Куун са

...
Известни като Нежните гиганти, котките от порода Мейн Куун са
Коментари Харесай

Хранене на Мейн Куун

Известни като Нежните колоси, котките от порода Мейн Куун са освен големи и пухкави, само че и доста игриви, отзивчиви и лесни за образование.

Името им идва от американския щат Мейн, само че във връзка с произхода им има голям брой теории, в които са забъркани освен викингите, само че и кралица Мария Антоанета. Има даже и такива, съгласно които породата се е появила вследствие на разбъркване сред миещи мечки и полу-диви котки.

Заради своите размери котките от порода Мейн-Куун постоянно участват в книгите, отбелязващи върхове. За разлика от доста други породи котки, при тях е признато да се гледа не тежестта, а дължината им. Впечатляващ връх е подложен още през 2016 година, когато Мейн-Куун, който тогава още няма навършени две години, е с дължина на тялото от 1.20 м.

С размерите на дребни рисове, котките от порода Мейн-Куун надлежно обичат и да си похапват повече. Все отново да не забравяме, че те са измежду най-едрите котки, като мъжките могат да надвишават 10 кг тегло. Но какво и какъв брой би трябвало да си похапват ще научите в следните редове.

Най-добрият и елементарен метод да храните котките от порода Мейн-Куун е като им оферирате котешка храна, а още по-добре и такава, която е особено за едри породи котки. Независимо дали сте се спрели на консервирана или храна на гранули (препоръчително е да ги редувате), следете прецизно порцията, която предлагат производителите ѝ по отношение на тежестта и възрастта на домашния ви любим. В никакъв случай не предлагайте на котката кучешка храна!

 Мейн Куун

Често закупуването на котешка храна ни се коства скъпо начинание, а от време на време и просто желаеме ние да запретнем ръкави в кухнята и да сготвим на обичаното животно.

Това също не е неприятна концепция, само че би трябвало прецизно да спазвате някои правила. Стомахът на котките не е организиран като човешкия, заради което те и не постоянно понасят човешка храна.

Знаете, че котките Мейн Куун обичат да похапват сурово месо, това им е в природата. Задължително е обаче, месото, което им оферирате да е било или авансово замразено, или да бъде попарено. В суровото месо бързо се развиват всевъзможни бактерии, които могат да причинят съществени заболявания на вас и на домашния ви любим, в това число и токсоплазмоза.

Когато сте решили да изненадате Мейн-Куун и да му сготвите обичаното му месо, то прибавете към него моркови или карфиол, само че не и нишестени зеленчуци като картофи, фасул, грах и така нататък

Обезкостявайте месото, което е с остри кокали, каквито имат пуешкото, пилешкото и така нататък

Не използвайте никакви подправки по време на готвенето, в това число сол, захар и оцет.

Противно на към този момент остарялото разбиране, при храненето на Мейн Куун не предлагайте на котката риба или мляко (консумацията на разредено с вода прясно мляко се позволява единствено за дребните котенца), а сирене и млечни артикули могат да се дават единствено в дребни порции и то по-скоро като тип деликатес.

Ако и вие желаете такава невероятна писана, вижте тези разгласи за Мейн Куун.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР