Известната катедрала в Солсбъри се превърна в център за ваксинации

...
Известната катедрала в Солсбъри се превърна в център за ваксинации
Коментари Харесай

Известната катедрала се превърна в център за ваксинации

Известната катедрала в Солсбъри се трансформира в център за имунизации против ковид. Британците, които получават своята доза в историческия храм, слушаха на огромния орган творби на Бах и Хендел.

Англия се бори с доста високи равнища на заразяване. Само през вчерашния ден имаше 1300 умряли.

Правителството се пробва до 15-и февруари да имунизира всички в четири предпочитани групи - хората над 70-годишна възраст, хронично болните, медиците и обществените служащи.

За да съумеят, ще би трябвало да слагат по 2 милиона ваксини на седмица.

"Доволен съм, че ме имунизираха. Особено на това отлично място. Много ваксини са ми били през годините, изключително като бях във военната авиация. Помня, че две от имунизациите в Египет ме събориха. Цялата ми ръка отече и бях доста болен. А с тази мислех че не сме почнали и лекаря сподели, че е готово ", споделя 95-годишният гражданин на Солсбъри Луи Годуин.

"Всеки ден, в продължение на 800 години, в този храм сме се молили по два пъти на ден за здравето на нациата, града и неговите общности. За нас е същински подарък, да имаме опцията да изиграем такава позитивна роля в изключителната обстановка ", споделя дяконът Ник Пападопулос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР