Известната френска филмова актриса Брижит Бардо написа отворено писмо до

...
Известната френска филмова актриса Брижит Бардо написа отворено писмо до
Коментари Харесай

Бриджит Бардо до Макрон: Стига дрън-дрън! Време е да действате!

Известната френска кино актриса Брижит Бардо написа отворено писмо до френския президент Еманюел Макрон, в което споделя, че й е писнало от бездействащото бръщолевене по въпроса за хуманното отношение към животните.

В нейния Туитър акаунт бе оповестено писмо, подписано от 85-годишната кино звезда, което отделя доста внимание на отбраната на животните.

Тя напомня, че по време на среща с президента на страната през лятото на 2018 година са били показани четири предпочитани ограничения, които би трябвало да се подхващат за отбрана на животните: възбрана за ритуално ликвидиране на животни в кланици, възбрана за потребление на конско месо, възбрана на „ концентрационните птицеферми “ за кокошки-носачки и кръвопролитие на живи мъжки пилета.

“Бяхте слисан да научите, че такива мъчения към момента съществуват и се практикуват всекидневно. Отговорихте ми, че във Франция от дълги години не се яде конско месо и бяхте шокиран да научите, че към момента се яде. Това ми даде вяра, че най-сетне ще вземете решение по тези въпроси. Трябваше да ми дадете отговор през декември 2018 година, аз към момента очаквам, макар многото ми писма за напомняния, които останаха без отговор, даже от вашия секретар ”, написа Бардо.

Френската кино звезда упреква президента, че „ презира страданията на хората и животните, няма съпричастност, съчувствие и сензитивност “.

“Аз съм на 85 години и за 47 години не съм престанала да надавам глас, ораторствам и апелирам Франция да стане пос по-добри условия за животните във всички области. Не мислите ли, че заслужавам отговор, най-малкото внимание от ваша страна? ”, моли тя към президента.

Според Бардо „ Франция се е трансформирала в територия на жестокостта, тя е в застой и показва регресия “, до момента в който в Европа се вземат решения за облекчение на страданието на животните.

“И по този начин, господин президент, задоволително дрън-дрън и стерилни полемики, преминете към дейности. Безчестието се ражда от злоупотребата с власт ”, заключава Бардо.

През 2017 година Бардо прикани гласоподавателите във Франция да не гласоподават във втория тур на президентските избори в поддръжка на Макрон. Тя съобщи, че “програмата на Макрон за животните е смъртоносна, скандална, води към обезсърчение и не дава вяра за усъвършенстване в която и да е област ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР