Известната бразилска модзелка Марсел Манкусо била активна спортистка. Понякога 23-годишната

...
Известната бразилска модзелка Марсел Манкусо била активна спортистка. Понякога 23-годишната
Коментари Харесай

Прелестна моделка се парализира от врата надолу след най-обикновено упражнение във фитнеса

Известната бразилска модзелка Марсел Манкусо била дейна спортистка. Понякога 23-годишната хубавица прекарвала във фитнеса през целия ден. През януари предходната година пада по време на най-обикновено упражнение и чупи гръбначния си дирек на няколко места.

Младата жена даже не можела да извика за помощ. " Бях във фитнеса. Правех набирания и в този миг прътът, за който бях вързана, се счупи, паднах с глава на земята ", споделя Марсел пред The Sun.



Красавицата си спомня, че секунда след рухването губи чувство в крайниците и изпада в безсъзнание.

След като е закарана в болница, лекарите споделят ужасяващата диагноза. " Диагнозата ми беше tetraplegie - инвалидизиране на четирите крайника. Казаха ми, че по всяка възможност в никакъв случай няма да вървя ", спомня си хубавицата.

Още след приемането си в болничното заведение тя минава през няколкочасова сложна интервенция. Лекарите подкрепили гръбнака с железни платки, само че не давали огромна вяра, че ще се възвърне. Младата бразилка, обаче, не се предала и решила, че няма да се помири.



За три дни съумяла да мърда пръстите на краката си. След месеци усилени тренировки и рехабилитация направила и първите си крачки.

" Едва след половин година можех да стъпя на крайници. За мен това беше победа. Знаех, че щом съм постигнала това, мога и повече и ще стигна до такава степен да вървя още веднъж ", добавя моделката.



Днес тя води естествен живот. Струва й две години тежък труд и рехабилитация.
" Научих се да оценявам и най-простичките неща в живота и съм признателна за това ", признава Марсел.





Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР