Известна е причината за възникването на пожара и местонахождението на

...
Известна е причината за възникването на пожара и местонахождението на
Коментари Харесай

Ето защо автобуса на Струма се е подпалил

Известна е повода за възникването на пожара и местонахождението на първичното му огнище в рейса с македонски туристи, който катастрофира на Автомагистрала „ Струма “. Това оповестиха в „ Лице в лице “ прокурор Бисер Михайлов и следовател Мариан Маринов, които работят по следствието на нещастието.

Маринов отхвърли да разкрие повода за пожара и съобщи, че „ ще остави това на специалистите “, които към този момент има своите „ тези ", откакто през вчерашния ден е организира още веднъж главен оглед на рейса. Въпреки това следователят разяснява, че огромно парче мантинела се е „ нанизало “ в рейса при гумата до предната врата, открита е „ нагъната на хармоника “ и „ резервоарът, който е пластмасов е опустошен “.

„ Представяте си какво търкане и искри е имало “, разяснява Михайлов.

Следователят добави, че рейсът е бил остарял и "рециклиран " в Турция, като цялото му съоръжение е било заменено и следва да бъде изяснено дали новото е "незаводско ".

Конспиративните теории, които циркулират в публичното пространство, са погрешни, съобщи прокурор Михайлов.

В рейса не е имало взривни субстанции, безапелационен е Михайлов, който се базира на пробите и натривките, направени върху останките на рейса.

Няма данни и за туби с бензин, а теориите за съществуване на заготовки и "материали за произвеждане на опиати " са "ролкова нелепи, че не заслужават коментар ", сподели прокурорът.

Следовател Маринов означи, че е имало туби с нафта за зареждане на отоплителната система на рейса, само че те са останали незасегнати от пожара. Двигателят на рейса също е изправен и може още в този момент да бъде разпален и да работи безпроблемно.

Според Маринов не може да се вини неприятното положение на мантинелата, която съгласно специалисти не е била инсталирана съгласно условията: "Дори със 100 болта да беше закрепена, рейсът щеше да я отнесе. Автобусът е 18 тона. Той я е отнесъл като бръмбар сламка ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР