Известията за изчезнали деца, подавани в Instagram, ще включват важни

...
Коментари Харесай

Нова функция в Instagram помага за намиране на изчезнали деца


Известията за изчезнали деца, подавани в Instagram, ще включват значими детайлности
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път Meta вкарва функционалността AMBER Alert в обществената мрежа Instagram, с цел да помогне за намирането на изчезнали деца по целия свят.   Функцията скоро ще стане налична и за България.

AMBER Alert е създадена в партньорство с организации като Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в Съединени американски щати (NCMEC), Международния център за изчезнали и експлоатирани деца, Национална организация против престъпността в Обединеното кралство, Генералната прокуратура в Мексико, австралийската Федерална полиция и други.
още по темата
Функцията се появи първо във Фейсбук през 2015 година От тогава сигналите, подадени посредством Amber Alert в обществената мрежа, са помогнали за сполучливото разкриване на стотици изчезнали деца в Съединени американски щати и по света.

Известията за изчезнали деца, които могат да се подават в Instagram, ще включват значими детайлности за детето като фотография, изложение, местонахождение на изгубването и всяка друга налична информация, която може да бъде предоставена.

Хората ще имат опция да споделят сигнала с другари, с цел да се популяризира в допълнение информацията.

сигналите ще стартират да се популяризират в Instagram през днешния ден и в границите на идващите няколко седмици ще станат изцяло налични в 25 страни, в това число България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР