Известен наш социолог коментира некомфортната политическа ситуация, в която попадна

...
Известен наш социолог коментира некомфортната политическа ситуация, в която попадна
Коментари Харесай

Капанът за Радев!Топ социолог посочи изхода

Известен наш социолог разяснява некомфортната политическа обстановка, в която попадна президентът Румен Радев. 

" Очаквам, че българското общество ще преглътне основаната коалиция. Това е тежък компромис, само че той единствен подсигурява ясния път към по-висока европейска интеграция и към геополитическото ни позициониране като съдружник в НАТО ".
-->
Това изясни пред БНР Добромир Живков, социолог и шеф на организация “Маркет линкс ”.

" Това си е формат на коалиция. Имайки постоянна власт, започвайки работа по бюджета и възстановявайки работата на институциите, обществото ще го одобри и ще стигне до извода, че е неизбежно решение ".

Живков обаче не се ангажира с прогноза какъв брой тъкмо може да продължи съществуването на новото постоянно държавно управление.

Той изрази вяра, че ще се възвърне естественото действие на парламентарната ни република.

" Нашата страна не може да работи добре в положение на служебни кабинети. Видя се по какъв начин президентът отхвърля да се преценява с решения на Народно събрание. Това демонстрира от една страна неговите упоритости, от друга – предпочитание за властова агресия.

Живков предвижда, че връзките на новото държавно управление и президентството ще се възстановяват.

" Президентът ще би трябвало да одобри сегашната обстановка, колкото и да се пробва да влияе срещу това политическо придвижване, на което се взеха решение Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ ".

Слонът в стаята остава възобновяване на възприятието за правдивост у българските жители, подсети социологът.

Той не чака съществени вътрешни брожения в ГЕРБ по линия на държавното управление.

" В партията има едно ядро, което съществено отстоява евроатлантическата ни ориентировка и което беше склонно и даже настояваше да се търси коалиция с ПП-ДБ. Част от тези хора чисто биографично произлизат от българската десница – дали от ДСБ, дали от Съюз на демократичните сили. Там има шерване на обща идеологическа основа.

ГЕРБ взеха решение да тръгнат самоуверено в тази посока. Тази политическа линия се разпростра през последните няколко месеца. Виждаме един ГЕРБ и един Борисов, които са доста склонни да вършат отстъпки и взаимни отстъпки. За момента наподобяват склонни да бъдат по-предвидим сътрудник ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР