Известен антиваксър нахлува агресивно в лекарски кабинет, където се поставят

...
Известен антиваксър нахлува агресивно в лекарски кабинет, където се поставят
Коментари Харесай

На салата ще те направя. Известен антиваксър остави няколко села без лекар

Известен антиваксър нахлува нападателно в лекарски кабинет, където се слагат ваксини. От случая са потърпевши и лекарят, и атакуващият. Резултатът е, че стотици хора остават без лекарска помощ.

Във вторник в Ново село , община Русе, няма доктор. Няма и за останалите няколко села в региона, които се обслужват от доктор Ивайло Иванов . Причината е, че той през целия ден ще дава пояснения в полицията, откакто в понеделник беше атакуван от антиваксъра Венцислав Ангелов, прочут както с популяризираните от него тайни теории, по този начин и с прякора си - Чикагото.

“Докторът ни обслужва от години, въобще не е заслужил сходно отношение ”, сподели пред Свободна Европа кметицата на Ново Село Мариела Йорданова.

Зад израза "подобно отношение " в действителност се крие побой. От видео, излъчено онлайн във Facebook в понеделник, излиза наяве, че повода за нападението над доктор Иванов е сложена ваксина против COVID-19 на пациент с интервенция на сърцето. Дни по-късно пациентът умира. А гибелта му става мотив неговата брачна половинка и Венци Чикагото да нахлуят в кабинета на доктора, тъй като съгласно тях точно поставената ваксина е причина за съдбовния излаз.

За изказванието на Венцислав Ангелов няма доказателства. Във вторник Министерството на здравеопазването заяви, че "в България няма случай на потвърдена причинно-следствена връзка сред ваксина против Коронавирус 19 и смъртен излаз ".
Чикагото и борбата му против вакисните
Научните проучвания, че имунизациите понижават риска от тежко заболяване и гибел от COVID-19, не пречат на Ангелов да поведе "битка против имунизациите ” още преди месеци. Той се включи и в проведения от партия в София, на който имунизациите бяха наричани "експериментална течност ".

Чикагото е прочут с присъдите си, свързани с опиати, както и с поддръжката си за държавното управление на Пламен Орешарски в така наречен контрапротести от 2013 година Тогава хиляди българи стачкуваха всеки ден и желаеха оставката на Орешарски, тъй като предложи депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Други - като Чикагото - проведоха митинги против митингите.

На парламентарните избори на 4 април Венци-Чикагото беше в коалиция дружно с още нерегистрираната партия на избягалия в Дубай обвинен предприемач Васил Божков “Българско лято ”.

След това той стартира регистрация на партия “Истината и единствено истината ” и заля Русе и София с еднотипни трансперанти. С тях разгласи война на “задължителното имунизиране ” в България. Това изказване не е правилно, тъй като имунизацията е доброволна. Препаратите, които защищават хората от тежко заболяване или гибел от ковид, Чикагото назовава “ваксини - убийци ”. Това също не е правилно.

След като плакатите на Чикагото бяха свалени поредно в Русе и в София, той придвижи акцията си онлайн - в пряк конфликт с доктор, който слага ваксини.
Какво се случва в Ново село
В този случай не става дума единствено за вербална, само че и за физическа експанзия. Действието се развива в понеделник, когато Ангелов и брачната половинка на умрелия пациент - Жечка, влизат в здравната работа на селото и стартират да търсят сметка от доктор Ивайло Иванов за поставената ваксина. Ангелов го пита за какво му е сложил ваксина Janssen, в случай, че мъжът е със сърдечни интервенции.

Ангелов стартира да крещи и изисква късата характерност на имунизацията, при което лекарят бута телефона му и споделя, че не желае да бъде сниман. Оттам стартира сдърпване, след което се виждат окървавеният доктор и Ангелов, който също е потърпевш. Венци Чикагото пита лекаря за какво го бие. В случая се намесва и полицията, която стартира да снема пояснения от двете страни.

Ангелов се обръща към лекаря с думите:

“На салата ще те направя. Твоето място е в Белене. Ще те убия ти споделям, бе, ей, мършо “.
Реакцията на институциите
По информация на Нова телевизия Венцислав Ангелов е задържан за 24 часа. Той обаче отхвърля първи да е показал експанзия към лекаря Ивайло Иванов.

"Той ме удари през телефоните и ми счупи носа. И аз тогава оставих телефоните и тогава виждате какво става. Не го душа, аз го пипвам, той продължава да ме постанова, смъкваме се на земята, продължава да ме удря и аз му споделих да спре ", разяснява Чикагото пред малкия екран.

Д-р Иванов отхвърля да е упражнил принуждение над Ангелов, само че към този момент отхвърля да разяснява случая. Българска национална телевизия заяви в понеделник вечерта, че лекарят е поискал да се съветва с юрист, преди да застане пред камерата на националната телевизия.

Междувременно Българският лекарски съюз (БЛС) заяви, че е сезирал прокуратурата във връзка нахлуването на Чикагото в кабинета на доктор Иванов. От съсловната организация упорстват за "незабавни дейности от страна на способените органи поради упражнената вербална и физическа експанзия " против техния сътрудник.

"БЛС няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, до момента в който се пробват да си правят работата и упорства законът да бъде прибавен с цялата му суровост ", декларира лекарският съюз в своя публична позиция.

От БЛС прецизират, че ще се ангажират с правната отбрана на доктор Иванов, както и на "всеки различен доктор, който е подложен на принуждение ".

Засега от прокуратурата не са коментирали публично случая. След приключването на първичния арест на Венцислав Ангелов, той може да бъде арестуван с прокурорско разпореждане за 72 часа, в случай че прокуратурата реши, че би трябвало да му повдигне обвиняване.

Свободна Европа опита да се свърже с Ангелов, само че телефонът му е изключен.

Връзка не успяхме да изпълним и с доктор Ивайло Иванов. Кметицата на Ново село Мариела Йорданова обаче даде детайлности по случая.
“Докторът се грижи съвършено за нас ”
По нейна информация във вторник сутринта доктор Иванов е бил добре - “доколкото може човек да е добре в такава обстановка ”.
Жечка цяла заран дава изявленията, до момента в който докторът дава пояснения.Мариела Йорданова, кметица на Ново село
Йорданова сподели, че лекарят през днешния ден през целия ден ще дава пояснения в полицията за случая. Кметицата споделя, че под отговорност е измамен единствено Чикагото, само че не и вдовицата на умрелия мъж.

“Тя е снимала с телефона и по тази причина не е задържана ”, разяснява Йорданова. И добави, че Жечка “цяла заран дава изявленията, до момента в който докторът дава пояснения ”.

“В момента няколко села нямат доктор поради този случай ”, сподели още кметицата.

По думите ѝ фамилията на умрелия пациент не е съобщило на доктора какъв брой интервенции в Германия има мъжът. “Едва ли е умрял от имунизацията. Аз съм имунизирана със същия препрат и нищо ми няма. Докторът е доста деликатен - изяснява, а и ние си знаем всичко от медиите ”, добавя още Йорданова.

По думите ѝ фамилията на починалия мъж от “поне 10 години ” живее в Германия. Димо, както се е казвал пациентът, е имал няколко сърдечни интервенции в чужбина. “Той просто си имаше проблеми със сърцето. Не са споделили на доктора за това ”, твърди кметицата.

Инцидентът в Ново село не е първият случай на експанзия против лекари, които слагат ваксини. През септември 2021 година на лекарски екип във имунизационен пункт в центъра на Варна. Вербалната експанзия тогава принуди лекарите да прекратят ваксинирането на хората.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР