Извеждат транзитния трафик от Поморие през лятото, съобщават от Агенция

...
Извеждат транзитния трафик от Поморие през лятото, съобщават от Агенция
Коментари Харесай

Извеждат транзитния трафик от Поморие през лятото

Извеждат директния трафик от Поморие през лятото, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Работата по обходния път продължава, като се съблюдават всички ограничения за битка с ковид. Ще се изградят и в допълнение два селскостапански подлеза, с които ще се улесни достъпът на земеделските стопани до нивите им.

В момента на обекта се правят диги, реорганизация на водопроводи, колекторна система, довършителни работи по водостоците, а на кръгово кръстовище за с. Каменар при 218-ти км предстоят асфалтови работи.

Строителсвото на обходния път на Поморие стартира в средата на май предходната година, като то е последният стадий от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг.

Обходният път на Поморие се извършва с към 20,6 млн. лева от републиканския бюджет.

От АПИ припомнят, че на 15 юни 2018 година е било пуснато придвижването по обхода на Ахелой и четирилентовия път в сектора сред Поморие и Ахелой, с обща дължина над 9 км. Те също бяха финансирани от бюджета с близо 45 млн. лева

В момента Пътната организация организира социална поръчка за избор на строител на северния обходен път на Бургас, с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на плана е 52 910 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата още веднъж са от републиканския бюджет. С построяването му директният трафик от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас ще се изнесе отвън центъра на града.

Трасето на северния обход ще стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез.

Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством 4 пътни възли. Срокът за осъществяване на строителните работи е 18 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР