Извършителят на нападението срещу синагога и турска закусвалня в германския

Извършителят на нападението срещу синагога и турска закусвалня в германския ...

Убиецът от Хале излъчвал атаката си онлайн.


Извършителят на нападението срещу синагога и турска закусвалня в германския град Хале, при което бяха убити двама души, записал действията си на видео, излъчено на живо в интернет в продължение на 35 минути, съобщиха световните агенции.Още по тематаСтрелбата в Германия е тероризъм. Полицията преследва заподозрените9 окт 2019 19:2211Още една стрелба в Германия, този път в Ландсберг9 окт 2019 16:3032Стрелба пред синагогата в Хале, има загинали9 окт 2019 14:5039Видеото било излъчвано през платформата на "Амазон" за видеоигри Туич /Twitch/ и било видяно от петима души, но след това негов запис бил гледан от близо 2200 души в продължение на половин час, преди да бъде премахнат.

Според Туич акаунтът, от който бил излъчено видеото, бил създаден преди около два месеца.

"Ние действахме възможно най-бързо, за да изтеглим това съдържание и ще блокираме всички акаунти, които споделят кадри от този отвратителен акт", заяви говорителят на Туич, цитиран от Франс прес.

Мъжът, извършил нападението в Хале, е 27-годишен германец с крайнодесни убеждения, който е задържан, съобщи ДПА, като се позовава на източници от силите за сигурност. Първоначално полицията съобщи за няколко нападатели, но вътрешният министър Хорст Зеехофер заяви, че антисемитският атентат бил извършен от един човек.

(БТА)
 
По публикацията работи: Александър Попов

Източник: dnes.bg