Извършител на серия кражби от частни домове в Търговище е

...
Извършител на серия кражби от частни домове в Търговище е
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на сериен крадец

Извършител на серия обири от частни домове в Търговище е притеглен като обвинен от Районната прокуратура в града. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна за Varna24.bg.

Районна прокуратура - Търговище управлява досъдебно произвеждане за серия обири, осъществени от частни домове в града. 24-годишният Н.А. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 194 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на него. Освен това мъжът е упрекнат и за закононарушение по член 354а, алинея 3, т. 1 – държане на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение.

В интервала от 1 до 5 февруари 2023 година, младият мъж незаконно проникнал в общо осем жилището, намиращи се на разнообразни адреси в град Търговище. Той направил обири от тях, като главната му цел били дребни леснопреносими електронни устройства и пари. В дома на Н.А. са открити част от движимостите, обект на похищенията, както и 14 грама марихуана.

При претърсването са открити също муниции за огнестрелно оръжие, за които все още няма данни Н.А. да е имал позволение.

24-годишният обвинен не е прочут на органите на реда и до този миг не е осъждан. Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на арестувания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР