Извара от козе мляко от България спечели най-високото отличие на

...
Извара от козе мляко от България спечели най-високото отличие на
Коментари Харесай

Какво направи българската извара? Изключителен успех

Извара от козе мляко от България завоюва най-високото отличие на авторитетните международни награди за усет Great Taste Awards тази година, оповестиха основателите на продукта с марка " Хармоника ". Тяхната извара е получила три звезди от интернационалните специалисти, а с по една звезда са отличени още два продукта с българската марка - лимонада и солети от лимец.

" Хармоника " е измежду призьорите на влиятелните награди за шеста поредна година, само че за първи път е с най-голямото самопризнание.

Повече от 14 000 продукта са били подложени на кьорав тест при оценяването за Great Taste. 4078 от тях са наградени с 1 звезда, 1237 - с 2 звезди, а на 241 са били присъдени 3 звезди за извънреден, неизмеримо добър усет.

За да се дегустират, продуктите се изваждат от опаковката, тъй че да не може да бъдат разпознати, преди да бъдат оценени. Тази година журирането е траяло 90 дни в Дорсет и Лондон с присъединяване на повече от 500 специалисти. Те са оценявали храни и питиета от 110 страни от целия свят.

" Хармоника " е една от двете български марки с артикули, отличени с три звезди, като по-малко от 1 % от кандидатстващите получават тази най-висока оценка. От общо 11 наградени български продукта, три са на " Хармоника ". Изварата от козе мляко е създадена от био българско мляко от кози, отглеждани пасищно на чист въздух и под планинското слънце, оповестяват от компанията.

" Да получим три звезди на Great Taste е голямо самопризнание за нас, знак, че реализираме задачата си да предложим чиста храна с великолепен усет ", уточни Любомир Ноков, съосновател на " Хармоника ". Той добави, че премиите от този влиятелен конгрес са също самопризнание за скъпите блага на българската природа и традиция, и за труда на българските производители. " Тази международна оценка ни кара да продължим да следваме виновната си политика за запазване на околната среда и в поддръжка на българските фермери ", заключи Ноков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР