Извънземни цени за нощувки се приписват на скромен град като

...
Извънземни цени за нощувки се приписват на скромен град като
Коментари Харесай

Евгени Минчев Пакетът ви, Гълъбо, пакетът ви, не е ли твърде голям?

Извънземни цени за нощувки се приписват на непретенциозен град като Велинград. Ако това, което чета в медиите, е правилно, то за нощувка в тази спа дестинация, може да си позволите еквивалента в хотел Дорчестър в Лондон. И освен това. Предполагам, че сумата включва, храна, спа и заслон, което за мен е изцяло нереално като преживяване и харчлък.

За сходни суми и то в същински реномирани дестинации, не приказвам за Дубай и Сингапур, само че за Лондон и Париж, може да се наситите на още доста неща. Например - архитектура, достоверност, да срещнете приветливи хора по улиците или в близост.

Дали Вела Пеева - партизанката, хей, родена във Велинград, не се обръща в гроба. Или СПА наличностите на града са успокоили духа й, че тя да почива в мир? Ятаците на тази промишленост имат ли визия какъв брой неуместно наподобяват тези цени в очите на способния консуматор и по какъв начин наподобява самият консуматор в новогодишната нощ в очите на способния клиент, обиколил света. Допускам, че има леко пресилване в злокобната ценова рекапитулация. Нека да видя - президентски апартамент се е продал за 11 500 лв.. Кажи-речи 5 000 паунда - цена допустима за хотели като Риц, Дорчестър, Джордж Пети.

Какво в действителност, с изключение на една прескъпа баня и естетически дискусионна хармония могат да видят 11 500-но платилите в града на партизанката Вела. Нека предположа - Паментник-костница, шадраван Чашата, Художествената изложба... въобразявам си опашките на 1 януари да видите локалното художествено завещание и костницата, приютила костите на героите. Или да потопите взор в премръзналото езеро Клептуза, да пуснете на воля глас и да извикате в небесата - " Да живее Велинград ".

Бих отишъл на Нова година във Велинград, единствено в случай че ми платят 11 500, което ще е предплата за хонорара, който чакам в действителност. Бил съм в този град отвън Нова година и не го намирам за нищо особено. Като дете, избягах от нашите с едно момиче, което се споделяше Петруна, в тогавашния хотел " Здравец ". Издирваше ни милиция, когато последният път бях още веднъж в града, не открих кой знае каква огромна разлика. Кое постанова с такова озлобление да се харчат пари в новогодишната нощ по принцип? Слиза Господ на земята ли, или дотолкоз от дълго време Той не е слизал при нас, че си разрешаваме такова финансово осквернение. Какъв човек би трябвало да си, с цел да платиш сходна сума. Било апартамент за 6 души. Хубаво. Значи деля тази доверчивост или нелепост на шест.

За да не оставя усещане за парвеню или завистник, ще кажа че една хубава вечер би могла да съставлява нещо доста по-оригинално и налично, в сравнение с препоръчаните в града на партизанката. Наемете си хубава родопска къща, наемете къща където и да било, накупете си храна, украсете блюдата, облечете се красиво и празнувайте. По мои консервативни калкулации, това може да коства на човек не повече от 350 до 500 лв. на човек.

Според мен смисъла на СПА процедурите е пресилено. Потърсете спокойствието в духа, по-късно в тялото. Влезте в новата година не горди от материално изхарченото, а от духовно добитото. Така да се каже, измежду толкоз препоръчани пакети, моят ми се коства най-изгоден.

Лорд Евгени Минчев,
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР