Извънредното положение във Франция може да бъде удължено до есента,

...
Извънредното положение във Франция може да бъде удължено до есента,
Коментари Харесай

Франция иска да удължи извънредното положение до есента

Извънредното състояние във Франция може да бъде удължено до есента, поради степента на имунизация на популацията.

Това мнение изрази министърът на опазването на здравето на страната Оливие Веран, говорейки на сесия по време на чувания в Сената (горната камара на парламента) на Франция.

"Дори и с най-хубавата организация и всички доставки на [ваксини], които ще бъдат осъществени в точния момент, не бихме могли да имунизираме всички уязвими групи до лятото. По тази причина настояваме за удължение на изключителното състояние до есента ", съобщи той.

По този метод той обоснова даването на законопроект, препоръчан от държавното управление за разглеждане от Народното събрание, за удължение на този режим до 1 юли и идващия временен интервал, което допуска последователно унищожаване на рестриктивните мерки - до 30 септември.

Ръководителят на Министерството на здравеопазването изясни, че управляващите са уверени във опцията да имунизират 15 милиона жители до лятото, както е дадено.

"Сред тях има огромен брой хора със съществени болести - сподели той. - Ако обаче към тях прибавим всички хора с хронични болести, плюс всички, които са над 60 години, тогава ще се доближим до цифрата от 25-30 милиона души. "

Ето за какво съгласно него държавното управление би трябвало да поддържа режима, въведен предходната година, при който държавното управление има специфични пълномощия, които му разрешават бързо да реагира на измененията в епидемиологичната обстановка във Франция, без да е належащо парламентарно утвърждение на всяка стъпка.

Законопроектът за удължение на изключителното състояние до 1 юни, което съгласно закона, признат през октомври, изтича на 16 февруари, беше утвърден на първо четене от Френското национално заседание (долна камара на парламента) в сряда вечерта.

Сега този документ би трябвало да получи утвърждението на Сената, където разискването му е планувано за 27 февруари. Въпреки това ръководителят на Сената Жерар Ларше в ефира на радио France Info на 21 януари съобщи, че е за удължение на този режим единствено до края на април.

Той изрази убеждението си, че не би трябвало да се отклонява от откритата процедура за удължение на изключителната здравна обстановка с 2,5 месеца и че държавното управление, след този интервал, още веднъж би трябвало да обоснове нуждата от поддържане на специфични ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР