Извънредното положение, което ни принуди да стоим повече от два

...
Извънредното положение, което ни принуди да стоим повече от два
Коментари Харесай

Ето какви грижи да полагаме за кожата след изолацията

Извънредното състояние, което ни принуди да стоим повече от два месеца в къщи и завръщането към нормалния живот от една страна и стоплянето на времето от друга повлияват върху положението на кожата ни. Какви грижи да поставяме за нея след изолацията и на прага на лятото ще ни каже кожният лекар от столичната клиника Jewel Skin доктор Бан Камуна.
През лятото топлината в композиция с UVB и UVA лъчите поврежда и дехидратира кожата. Замърсената околната среда покачва интензивността на мастните жлези и води до разширени пори, задръстване с мазнини и бактерии, причинявайки акне, пъпки и петна по кожата. Това прави мазната кожа да наподобява по-мазна, а сухата кожа - груба и с петна.

Измиване:
Заради топлото време, предлагам да се спрете на по-леки почистващи артикули. За суха кожа, използвайте почистващ артикул без пяна. За комбинирана кожа, леко по-киселинен артикул ще ви помогне да контролирате блясъка и потта по-ефективно. За да се предотврати несъразмерното изсушаване на кожата и сърбежа по нея, душовете да са къси, към пет минути, и с хладна вода.

Ексфолиране:
Ексфолиацията е ключът към по-светла и гладка кожа. Лек ексфолиант два пъти седмично отстранява мъртвите кафези и разкрива по-свеж пласт от кожата. Това понижа появяването на акне, изглажда цялостната текстура на кожата ви и разрешава по-добро попиване на артикули за грижа за кожата, като овлажнители и слънцезащитни кремове.
Търсете артикули със соли, захари или ензимни ексфолианти с плодови киселини, като папая, тиква или ананас. Те са по-нежни към кожата, изключително когато е постоянно изложена на мощни ултравиолетови (UV) лъчи.
Четки и полиращи кърпи оферират елементарен метод за изглаждане на грапави петна. Въртящите се почистващи четки и микродермабразионните комплекти работят посредством физическо унищожаване на мъртвите кожни кафези.
Независимо дали имате сензитивна, суха или мазна кожа, използвайте ексфолиант за тяло, който е изработен от естествено срещащи се съставки, като овесени ядки, морска сол, кафява захар, зехтин или кокосово масло, с цел да избегнете раздразнена кожа.

Слънцезащита:
Слънцезащитен крем би трябвало да се употребява целогодишно, само че изключително през пролетните и летните месеци. Изберете подобен, който има необятен ултравиолетов набор (между 30-50 SPF и защищава против UVA и UVB лъчи). Използването на слънцезащитен крем с висок SPF може да понижи натрупването на хронично UV увреждане, което е обвързвано със стареене и рак на кожата. Случайното излагане на слънце, даже единствено за 10 до 15 минути дневно, може да аргументи доста слънчево увреждане, ускорено фотостареене, хиперпигментация и бръчки.
Приемането на витамин В3 на ден, усъвършенства имунитета на кожата против рак. Също по този начин, консумирането на варени домати, богати на антиоксидантът ликопен, оказва помощ в битката с резултатите на UV лъчите, като зачервяване, отичане и мехури от слънчево изгаряне.

Антиоксиданти:
Антиоксидантите ускоряват производството на колаген и отстраняват нездравословните свободни радикали, с цел да предотвратят увреждането на кожата и свеждат до най-малко появяването на тъмните петна. Редовното потребление на богата на антиоксиданти маска или серум, хидратира кожата ви и я защищава от замърсители от околната среда. Нанасянето на антиоксидантен серум, като витамин С, заран, след разчистване на лицето и преди нанасянето на слънцезащитен крем, оказва помощ за укрепването на кожната преграда.
Не забравяйте, че можете да включите антиоксиданти в режима си за хранене. Запасете се с цитрусови плодове, зелени и листни зеленчуци, зелен чай, ядки и пълнозърнести храни, с цел да имате по-млада кожа.

Хидратиране:
Хидратацията постоянно е значима за нашата кожа, само че още повече през лятото. Овлажнителите възвръщат роговия пласт, най-външния ви пласт на кожата, който защищава от нездравословни замърсители и химикали и предотвратява по-нататъшно раздразнение или сухота. Придържайте се към по-леки кремове и серуми напролет и лятото, с цел да поддържате кожата си еластична и здрава, без да я запушвате с повече лой. Потърсете артикули съдържащи хидратиращи съставки, като хиалуронова киселина и инвестирайте в добра хидратираща маска, с цел да поправите, рехидратирате и успокоите кожата си.
Водата е най-важната съставна част в хубавичко кожна тъкан. Не забравяйте да носите със себе си бутилка вода и да пиете най-малко осем чаши вода дневно. Необходимото количество вода за тялото е 30 ml / kg телесно тегло. Така че, в случай че тежестта ви е 70 кг, имате потребност от 2100 мл вода на ден.

Гримове:
Винаги проверявайте периодите на валидност и заменяйте продуктите след няколко години. Запомнете това предписание: всичко, което нанасяте покрай устните или очите, би трябвало да се изхвърля след година. През топлите дни носете минимално количество грим, който да е не-комедогенен. Преминаването към по-леки артикули с SPF, като CC крем, BB крем, праймер без мазнини или минерална пудра, ще балансира спомагателното произвеждане на мазнини през топлите месеци и ще остави кожата ви да наподобява по-здрава. За да предпазите устните си постоянно използвайте емайл или еликсир със SPF 15, за по-свежи устни. Смяната на вашите артикули за премахване на грим от кремова основа към по-лек вид като мицеларна вода, ще ви кара да се чувствате доста по-освежени през топлите месеци.

Специфични зони

Околоочният силует
Кожата към очите ви е доста по-тънка и деликатна спрямо останалата част от лицето. Изберете добър подочен гел, който съдържа хиалуронова киселина, дестилат краставици или даже мед. Тези съставки поддържат кожата към очите хидратирана и предотвратяват образуването на бръчки. Очният грим е нещо, което би трябвало да се заобикаля през лятото.

Краката
Ексфолирайте кожата на краката си постоянно. Използвайте овлажнител и слънцезащитен крем на краката си, в случай че планирате да носите отворени обувки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР