Извънредно заседание на Правителството на сахарските държави. Всички министри пристигат

...
Извънредно заседание на Правителството на сахарските държави. Всички министри пристигат
Коментари Харесай

Годишен отчет за 2099 г: Булбедуини в процъвтяваща грух-държава

Извънредно съвещание на Правителството на сахарските страни. Всички министри идват с коли и джипове, карани от воини бербери, калени в сушата. Министрите сядат към кръглата маса - meza ya pande zote, - на локално сахарско произношение. Влиза вожда Туре Сику Мобу. Всички стават и момент по-късно се покланят доземи.
Започва докладът на 2099 година.

Министърът на стопанската система: Грух*, грух, Ваше Величество! Пълен грух-грух-хаос царува в тогавашния минен оазис Пер Ни Ко. И последният артезиански бунар сдаде багажа. Но продължаваме да множим тези триумфи. Благодарение на нашите грух-усилия и другите региони на процъвтяващата грух-грух-пустинна татковина също към този момент пресъхват сполучливо.

След него се изправя министърът и вицепремиер понещомноговажно. Ваше грух-Величество, промените се извършват, както заповядохте. Обезлюдяването на грух-страната е към своя грух-край. Грух-електронното държавно управление не проработи и тази година, което е огромен триумф. Грух-чиновниците остават и ще гасуват по грух-съвест за нас. Все отново няма да е неприятно, в случай че в грух-електронното държавно управление се налее още някой милиард.

Вождът кимва: Да се налее!

Ключарят на грух-хазната: Ще налеем.

Всички стават и се покланят доземи…

Ред е на министъра на спокойствието и огромния ред: Ваше Величество грух-грух-грух-грух…

Вождът: Това го чухме, дай грух-статистиката.

Министърът на спокойствието и огромния ред: През този месец единствено три телефонни грух-измами! Гранде грух-измамите обаче не престават да порастват, както и броя на жертвите по грух-пътищата и грух-магистралите.

Изказват се подред и други министри.

Накрая Вожда се изправя. Тишина като в гроб. Само министърът на справедливостта и наказванията не може да спре треперенето на ръцете си. Вълнува се. До него вицепремиерката поедикакво си се почесва нервно на едно място, където и нощес я сърбеше, само че без резултат…

Вожда: Беше следващата сложна грух-година. Но още веднъж спечелихме всички грух-избори. България от райска градина, към този момент е грух-пустиня. Това, което други нации изобщо не желаят, ние го постигнахме за няколко грух-петилетки. Израел трансформира пустинята в оазис с пот, кръв и труд, а ние същински парадайс превърнахме в пустиня без доста напън. За това се желае голям гений. Грух-талант…

Отвън грух-журналистите чакаха грух-прес-съобщението за грух отминалата година.

Грух-задкулисието потри предостатъчно ръце.

Грух-грух, драги булбедуини!

Д-р Димитър Попкутуев

-------------------------------------------

*грух – дума на десетилетието и душевно положение на управленци и управлявани
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg