Извънредно заседание на парламента! Има ли причини за безспокойство?Росен Желязков

...
Извънредно заседание на парламента! Има ли причини за безспокойство?Росен Желязков
Коментари Харесай

Парламентът се събира извънредно! Има ли напрежение

Извънредно съвещание на Народното събрание! Има ли аргументи за безспокойство?

Росен Желязков привиква изключително съвещание на парламентаот 12:00 ч. в понеделник и от 9:00 часа във вторник.Програмата на идните съвещания е оповестена на уеб страницата на Народното събрание.
-->
В дневния ред за понеделник е план на решение за попълване на състава на непрекъснатата делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, както и план на решение за приемане на правила за процедурата по разискване и приемане на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. Предвидено е чуване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова и ръководителя на ДАНС по отношение на надеждността на машините за гласоподаване, осъществяване на проби и инспекции и застраховане на почтени локални избори на 29 октомври.

Програмата включва и три часа парламентарен надзор, в който на въпроси да дават отговор министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Във вторник депутатите ще започнат с първо четене на промени в Закона за държавната финансова ревизия и в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Следваща точка е законопроект за одобрение на Споразумението за присъединяване в справочник, съдържащ данни за контакт с националните центрове за приемане на незабавни повиквания (PSAP-DIR), сред Министерство на вътрешните работи, представлявано от дирекция „ Национална система 112 “, която е избраният център за приемане на незабавни повиквания за Република България, и Европейския информационен офис, подписано в София на 7 април 2020 година и в Копенхаген на 22 юли 2020 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Програмата планува и разискване на първо четене промени в Закона за ръководство на агрохранителната верига, както и на второ гласоподаване на промени в Кодекса на труда и в Кодекса за обществено обезпечаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg