Извънредно заседание на Народното събрание в понеделник няма да има,

...
Извънредно заседание на Народното събрание в понеделник няма да има,
Коментари Харесай

Ще отнеме ли 46-ото НС Бюрото по защита на свидетели от Иван Гешев?

Извънредно съвещание на Народното събрание в понеделник няма да има, заяви пред bTV ръководителят на Народното събрание Ива Митева. Част от партиите на митинга оповестиха, че това е нарушаване на Конституцията, защото са събрани нужните подписи за свикването му.

Митева на собствен ред прикани президента да не разпуска депутатите преди сряда, с цел да може да се организира постоянно съвещание.

В петък " Демократична България " и ИБГНИ внесоха 48 подписа за привикване на изключително съвещание на Народното събрание в понеделник. И защото не им стигаха гласовете им помогнаха и от Има Такъв Народ.

Според партиите на митинга съвещанието не се привиква, с цел да се осуети приемането на измененията, прехвърлящи Бюрото по отбрана на очевидците от прокуратурата към изпълнителната власт.

Ива Митева разгласи, че не са изтекли изискуемите 72 часа от внасянето на закона, въведени в правилника по гледище на " Демократична България " и прикани президента да отсрочи разпускането на Народното събрание с няколко дни.

От ИБГНИ оповестиха, че в случай че не бъде свикано съвещание, това е нарушаване на конституцията. В нея категорично е записано че при импортирани 48 подписа ръководителят е задължен да свика депутатите.

Във „ Facebook “ Христо Иванов прикани Митева да свика Народното събрание в понеделник или вторник, тъй като президентът е декларирал, че ще бърза.
Снимка: bTV
В политическия спор се включи и Бойко Борисов. Според него, въобще отиването на избори в този миг е било неточност и е трябвало да се сформира държавно управление.

Борисов добави, че на идните избори 2 в 1 на 14 ноември " съдията е платен " и изиска обща президентска кандидатура на демократичната общественост против Радев. От ГЕРБ допълниха, че най-вероятно ще е мъж, само че няма да е Борисов.

Кандидатурата на ГЕРБ ще е ясна до три седмици.

И до момента в който партиите се карат, ръководителят на Народното събрание към този момент насрочи съвещание, само че чак за сряда, четвъртък и петък.

А по кое време ще бъде разхлабен Народното събрание от Румен Радев и няма ли да е късно, към момента не е ясно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР