Извънредно положение е обявено в пристанището на английския град Пул,

...
Извънредно положение е обявено в пристанището на английския град Пул,
Коментари Харесай

Разлив на петрол и химикали в пристанище, обявиха извънредно положение

Извънредно състояние е оповестено в пристанището на британския град Пул, графство Дорсет, след приключването на отпадни химически течности, в това число нефт, от намиращо се наоколо шламохранилище.

Шламохранилището Wytch Farm е едно от най-големите сходни крайбрежни уреди за предпазване на течни боклуци от химическата и нефтопреработвателната индустрия в цяла Европа.

Съобщава се за теч от водопровод, а излятото количество в залива посредством вливащата се там река се пресмята от порядъка на 200 барела. Бившето оборудване на " Бритиш петролъм " в този момент е благосъстоятелност на компанията Perenco от 2011 година. От Perenco оповестиха, че са взети незабавни ограничения и течът е спрян.

От пристанищните управляващи обаче оповестиха, че все пак водата е съществено нечиста. Кметството предизвести хората да не влизат във водата до второ разпореждане, осведоми БНР.

Пул е най-голямото естествено пристанище в Европа и обект на специфичен теоретичен интерес, поради обитаващите го доста и редки блатни птици.

В ход е цялостно следствие на аргументите за случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР