Извънредно положение беше въведено в контролираните от Русия части на

...
Извънредно положение беше въведено в контролираните от Русия части на
Коментари Харесай

Извънредно положение е въведено в контролираните от Русия части на Херсонска област

Извънредно състояние беше въведено в следените от Русия елементи на украинската Херсонска област след на язовир " Нова Каховка " и на огромна територия, съобщи съветската държавна осведомителна организация ТАСС, представена от " Ройтерс ".

Агенцията, базирайки се на службите за незабавна помощ, заяви, че към 2700 къщи са били наводнени след разрушаването на язовира във вторник и съвсем 1300 души са били евакуирани., споделиха подкрепяни от Москва чиновници.

Разрушаването на следения от Москва язовир " Нова Каховка " на река Днепър наводни огромна част от фронтовата линия в Херсонска област. Украйна и Русия за случилото се. Около 42 хиляди души са изложени на риск от наводнения в следените от Русия и Украйна зони по поречието на река Днепър, споделиха украински публични лица, до момента в който ръководителят на Организация на обединените нации за филантропичната помощ предизвести за " съществени и широкообхватни последствия ". ТАСС цитира кмета на Нова Каховка Владимир Леонтиев, съгласно който седем души са в неопределеност. Повече от 900 души бяха евакуирани във вторник от следения от Русия град с население към 45 хиляди души на левия бряг на река Днепър.

Украински чиновници споделиха, че към 80 селища в цялата Херсонска област са изложени на риск от наводнения.

Губернаторът на региона Олександр Прокудин съобщи в сряда, че 1582 къщи са били наводнени на десния бряг на реката и към 1457 души са били евакуирани през нощта.

По-рано Прокудин заяви, че един граждански е умрял и един е ранен вследствие на съветски обстрел на региона и самия град Херсон.

 Проблем за всички: рухналата стена на Проблем за всички: рухналата стена на " Каховка " ще промени войната

Във вторник Кремъл упрекна Украйна в бойкот, целящ да прекъсне основен източник на вода за Крим и да отвлече вниманието от " неуверената " контраатака против съветските сили.

Украйна съобщи, че Русия е направила съзнателно военно закононарушение, като е взривила язовира " Нова Каховка ", който е захранвал водноелектрическа централа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР