Извънредно положение беше обявено на остров Крит, където тази сутрин

...
Извънредно положение беше обявено на остров Крит, където тази сутрин
Коментари Харесай

Извънредно положение на Крит след мощния трус, расте броят на ранените

Извънредно състояние беше оповестено на остров Крит, където тази заран беше записано мощно земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер, оповестява организация АНА-МПА.

При земния трус почина един човек. 20 души са били ранени, оповестява Асошиейтед прес.

 Един умрял и 9 ранени след мощен трус на остров Крит (снимки/видео) Виж още

Вследствие на труса повече от хиляда жилищни постройки са негодни за обитаване. Министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Христос Стилианидис, който дойде на острова, заяви, че взаимно с локалната и регионална администрация ще бъде построен пакатков лагер, който ще може да приюти 2 500 души.

Най-тежко наранени са постройките в село Аркалохори, които по думите на Стилианидис са по-стари и не дават отговор на противоземетръсните условия.

Жителите на основния град на острова Ираклион са получили известие от 112 с предизвестие, да не влизат в здания, които са потърпевши от земетресението.

Според шефа на Института по геодинамика Акис Целендис земетресението с магнитуд от 5,8 по Рихтер е главното земетресение, а записаните по-късно земни земетресения са вторични. По думите му съответният разлом не може да провокира земетресение с магнитуд повече от 6, само че поради дребната му дълбочина ще има доста вторични земетресения и хората би трябвало да са деликатни.

Детските градини и учебните заведения в региона ще останат затворени за два дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР