Извънредна среща на върха на Европейския съюз, посветена на бюджета,

...
Извънредна среща на върха на Европейския съюз, посветена на бюджета,
Коментари Харесай

ЕС с извънредна среща на върха заради бюджета

Извънредна среща на върха на Европейския съюз, отдадена на бюджета, ще се състои на 20 февруари в Брюксел , съобщи Франс прес.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предложения през днешния ден държавните и държавните ръководители на 27-те страни членки (Великобритания ще напусне съюза на 31 януари), с цел да " реализиран съглашение " за бюджета на Европейски Съюз в интервала 2021-2027 година

" Всяко отсрочване би основало тежки на практика и политически проблеми и би навредило на продължаването на сегашните стратегии и политики, както и на започването на нови " такива, изяснява Мишел в писмото с поканата.

Той признава, че е " изцяло наясно, че тези договаряния са измежду най-трудните ", само че показва убеденост, че " със здрав разсъдък и решителност " може да бъде реализирано " съглашение, което ще е от изгода за всички европейци ", и приканва всички водачи от Европейски Съюз да проявят подготвеност за компромис.

Заседанието на Европейския съвет " ще стартира на 20 февруари ", прецизира Мишел, давайки да се разбере, че то може да не приключи още същия ден. Това ще е първата среща на върха на съюза след излизането на Англия. -->

Финландия, която бе ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз през втората половина на предходната година, предложи проектобюджет в размер на 1,087 милиарда евро, орязвайки близо 200 милиона евро от предлагането на Европейската комисия. Този план, плод на сложни взаимни отстъпки, отразява дълбоките различия сред страните членки, отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР