Извънреден гратисен период за прехвърляне на парите за втора пенсия

...
Извънреден гратисен период за прехвърляне на парите за втора пенсия
Коментари Харесай

Разрешават на 200 хил. жени да си прехвърлят извънредно в НОИ парите за втора пенсия

Извънреден гратисен интервал за прекачване на парите за втора пенсия от частните фондове към Национален осигурителен институт ще получат дамите от така наречен първа кохорта.

Такъв вид за смяна в Кодекса за обществено обезпечаване разисква комисия на общественото министерство, КФН, частните фондове и синдикатите.

По този метод ще се даде опция на тези първи пенсионери с " втора пенсия ", които са пропуснали петте години за прекачване към Национален осигурителен институт да го създадат, изясни обществената министърка Деница Сачева за " 24 часа ".

Първите пенсии от фондовете би трябвало да стартират да се заплащат през 2021 година и доста от тях ще са ниски, стана ясно в края на 2019 година Близо 200 хиляди дами обаче са изпуснали времето за прекачване към Национален осигурителен институт и евентуално ще пострадат в размера на пенсията. Това са дами, навършили към този момент 56, 57, 58 и 59 година

Нормалният период за прекачване към Национален осигурителен институт за 55-годишните пък изтича през тази година.

Надяваме се през февруари да можем да излезем с предложение за решение и подготвени текстове за промени в Кодекса за обществено обезпечаване, съобщи Сачева пред " 24 часа ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР