Извънпарламентарното обединение Демократична България (ДБ) настоява незабавно да бъде възстановена

...
Извънпарламентарното обединение Демократична България (ДБ) настоява незабавно да бъде възстановена
Коментари Харесай

ДБ настоява Народното събрание незабавно да поднови редовните си заседания

Извънпарламентарното обединяване " Демократична България " (ДБ) упорства неотложно да бъде възобновена работата на Народното събрание, откакто преди ден депутатите стопираха постоянните си съвещания и взеха решение да се събират единствено при нужда.

" След въвеждането на изключително състояние, наред с несъмнено нужните и публично подкрепени ограничения, ръководещите започнаха да подхващат и ред стъпки, които ерозират така и така отслабения правов и либерален ред в страната. Връх в това отношение е фактическото преустановяване на работата на Народното събрание. На процедура, болшинството трансформира Народното събрание в придатък към " щаба " , се показва в позиция на Демократична България.

Според обединяването вместо да бъде висш внушителен и надзорен орган, Народното събрание се свежда до безмълвен гумен щемпел. " Това е извънредно рисково в изискванията на оповестено изключително състояние, ограничение на цивилен права, стигащо до поръчки за прекратяване на Европейската спогодба за правата на индивида, приспиване на правосъдната власт, обмисляне на огромни изключителни разноски и прочие Практически, в страната остават да работят само органите на изпълнителната власт и прокуратурата " , написа още в позицията.

От Демократична България акцентират, че публичното доверие е нежно и ръководещите разполагат с поддръжка само за ограничения, които са съответно нужни за превъзмогване на пандемията и нейните непосредствени последствия. " Обществото не се е съгласявало с определяне на режим на ръководство с декрети , издавани от изпълнителната власт и неразбираеми щабове и препоръки, без гаранции за законосъобразност, бистрота и отчетност ", прибавят " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ".

За да се възвърне работата на парламета, те оферират да се вкарат нужните нормативни и софтуерни ограничения за неприсъствена работа на народните представители , само че при цялостни гаранции за бистрота и публично присъединяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР