Извадиха наяве последното писмо на покойния бос на групировката ВИС

...
Извадиха наяве последното писмо на покойния бос на групировката ВИС
Коментари Харесай

Вижте последното писмо на Васил Илиев, което пише 2 месеца преди да го убият

Извадиха нескрито последното писмо на починалия необут на групировката ВИС Васил Илиев, което в огромна степен обяснява въпроса за какво той беше разстрелян показно в мерцедеса си в столицата. То е адресирано до приятеля на Васил Илиев Христо Марков, който е негов съученик от спортното учебно заведение „ Олимпийски очаквания “, оповестява вестник „ България през днешния ден “. Писмото е с дата 26 февруари 1995 година – по това време Христо Марков е депутат от квотата на Съюза на демократичните сили и минава за човек с необятни познанства в съвсем всички публични и политически сфери. В писмото Илиев изяснява на приятеля си, че му написа, тъй като не обича да приказва по телефона.
По-нататък Васил Илиев оповестява най-важното – решил е да прави лична банка.
Изтъква, че има финансови средства, разполага и с нужните здания и единственото, от което се нуждае, е благонадежден финансист, съизмреим с мащабите на плана.
 Адвокат Тенев: СИК беше на Съюз на демократичните сили, ВИС на Българска социалистическа партия Адвокат Тенев: СИК беше на Съюз на демократичните сили, ВИС на Българска социалистическа партия
Групировката СИК си беше на партия Съюз на демократичните сили, ВИС на Българска социалистическа партия. Братя Илиеви бяха разнообразни характери. Георги беше по-силов състезател, той имаше една ра...
Точно такава е и молбата му към Христо Марков – да му спомага при намирането на точния човек. През 1995 година финансовата система на България към този момент демонстрира признаци на неустойчивост, които 2 години по-късно ще доведат до хиперинфлацията и Виденовата зима. Васил Илиев е измислил и име на банката си – „ Осогово “.

По думите на Христо Марков, Илиев разполага с доста огромни суми пари в брой – персонално му ги е показвал, складирани в дрешник в офиса му. Точно 2 месеца откакто изпраща писмото, Васил Илиев е разстрелян в колата си, до момента в който пътува към ресторант „ Мираж “. Христо Марков е уверен, че точно желанието му да се намеси в банковия бранш е главната причина за убийството му.
„ Изведнъж – някакво момче от Кюстендил с голяма финансова мощност желае да се намеси в играта. Не му разрешиха. Очистиха го поради тази банка “ , безапелационен е пред изданието някогашният народен представител Марков.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР