Извадиха 55-килограмов тумор на яйчника от 65-годишна жена в столичната

...
Извадиха 55-килограмов тумор на яйчника от 65-годишна жена в столичната
Коментари Харесай

Извадиха 55-килограмов тумор от 65-годишна жена в Майчин дом

Извадиха 55-килограмов израстък на яйчника от 65-годишна жена в столичната университетска болница " Майчин дом ", заяви БГНЕС.

Операцията е траяла няколко час а. Жената е изписана в устойчиво положение след постоперативно лекуване.

В международните медицински издания се загатва единствено за още два сходни случая в света - в Бразилия и в Нигерия. 65-годишната пациентка е доведена от околните ѝ за обзор в " Майчин дом ". Тя не е имала болки, само че коремът й бил толкоз издут, че затруднявал свободното ѝ напредване .

Пациентката е забелязала първите промени още през 2010 година. През последните няколко години коремът ѝ нараства доста, което към този момент пречи на всекидневните ѝ занимания и на свободното придвижване без компаньон . След прегледа се открива, че проблемите са провокирани от голяма туморна групировка, прирастнала към предната коремна стена на дамата .

В незабавно основания екип за интервенцията влизат доктор Алън Начев, доктор Весела Карамишева, доктор Светослав Йоров и доктор Николай Гешев. Те правят интервенцията по изрязване на туморното образувание.

 Излекуваха 2-месечно момиченце с израстък в бъбрека
Излекуваха 2-месечно момиченце с израстък в бъбрека

Бебето се усеща добре и се възвръща след интервенция от уролози в Токуда

Лекарите разбрали, че това е карцином на яйчника, който е растял постепенно в последните 8 години . Медиците извели от тялото на пациентката н пъкъл 48 литра течност и отстранява напълно туморната групировка . Според х истологичните резултати демонстрират раково то образувание е злокачествено.

Усложнения имало и при постоперативния интервал, траял две седмици. Огромният размер на тумора е провокирал смяна в наляганията в организма и са приложени редица реаниматорни мероприятия с изключителна трудност от екипа на професор Силви Георгиев - завеждащ реанимацията на " Майчин дом ". Реаниматорите безусловно избавят и връщат към живота 65-годишната жена, разказват следилите случая.

 В Пирогов извадиха 2-килограмов израстък
В Пирогов извадиха 2-килограмов израстък

Образуванието намерено инцидентно

" От всички ракови болести, ракът на яйчниците е измежду постоянно срещаните, само че с помощта на положителната диагностика в последните години е съвсем невероятно да попаднеш на случай на подобен напредък . Изключително горделив съм от дейностите на екипа, който за следващ път потвърждава, че в " Майчин дом " работят най-хубавите експерти ", съобщи шефът на болничното заведение професор Иван Костов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР