Изумителната балерина Емона Георгиева е големият победител от 13-а Официална

...
Изумителната балерина Емона Георгиева е големият победител от 13-а Официална
Коментари Харесай

Орлин Менкаджиев грабна Наградата за Кино 355

Изумителната балерина Емона Георгиева е огромният победител от 13-а Официална Церемония по връчването на паметните към този момент награди на Фондация " Стоян Камбарев ". Тя завоюва Наградата за Полет в Изкуството, както и прелестната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов дружно с паричен приз от 3 000 лева Наградите й бяха връчени от Почетния Председател на Фондация " Стоян Камбарев " Президентът Петър Стоянов.

" Изключително разчувствана съм и желая да благодаря на моето семейство и на всички мои учители! ", показа през сълзи Емона. Едва 22 годишният кино режисьор Орлин Менкаджиев сграбчи другия огромен приз на Фондацията - НАГРАДАТА ЗА КИНО 355. Неговата 5 минутна лента " Старецът на телефона ", с присъединяване на  Стефан Мавродиев, му донесе красивата статуетка и 10 000 лева за идната му режисьорска работа, откакто завоюва вота на публиката със 116 гласа. Легендарният английски боксьор, артист и продуцент Гари Стреч прекоси целия свят, с цел да връчи влиятелната статуетка.

 

Специално от Лондон дойдоха, с цел да дадат изненадваща премия на своя любимец, известния продуцент КЪРСТИ БЕЛ и хитовия английски режисьор БЕН ЧАРЛЗ ЕДУАРДС от Goldfinch Entertainment UK - една от най-големите продуцентски, финансови и дистрибуторски кино компании в Европа за без значение кино. Техният избор бе петминутната лента на Антоний Христов – " Бълха " и опция за изобретателно менторство по идващия сюжет на младия кинорежисьор. Гостите на церемонията гласоподаваха, откакто изгледаха премиерно филмите на тримата финалисти, като битката за първото място бе доста оспорвана, като всички фенове означиха извънредно високото професионално равнище и на трите кино лентата. Филмите на другите двама финалисти в кино-конкурса също завоюваха правилни почитатели като " Бълха " на Антоний Христов и " Разговори с моя чужд " на Лора Маркова получиха надлежно 71 и 98 гласа.

 

 

Талантът на младите филм-мейкъри беше оценен и от холивудския продуцент Фил Рот, от UFO Films и TV Studios. Те получиха и годишен абонамент за най-голямата онлайн платформа за български филми gledam.bg. От името на продуцента Деси Тенекеджиева и нейната компания Nova Film, изпълнителният продуцент на петминутните ленти Мартина Костелянчик и челнът на Управителния съвет на Фондация " Стоян Камбарев ", Йосиф Камбарев, връчиха чек от по 1000 лева като алегорична първа инвестиция за бъдещите филм на младите режисьори. Със особено видео-обръщение към тях се обърна и Председателят на интернационалното жури на НАГРАДА ЗА КИНО 355 Фабиан Гамсия, който ще се срещне с тях, с цел да ги съветва за фестивалната тактика на филмите им и за бъдещата им кариера. Много награди и изненади имаше и за деветимата герои на вечерта - тримата кинаджии  и  шестимата номинирани за Наградата за Полет в Изкуството - ювелирни бижута с черни диаманти от SSG, дарове от Технополис, селекция с книги от издателство " Мусагена ", списания EVA и Grazia, специфична дентална грижа от клиника ALLDENTAL, шоколадови изкушения МЕRCI, ядки Rois и други

 

Продуцентът на Церемонията и подстрекател на Фондация " Стоян Камбарев " Деси Тенекеджиева и нейният екип, сътвориха приказен и прочувствен театър, в който всеки един от младите създатели излезе победител, тъй като завоюва доста специфични награди под формата на бъдещи арт планове - филми, спектакли, изложения, концерти. Това е и най-важната задача на Фондацията, която не раздава единствено статуетки и чекове, а продуцира съответни креативен планове на всяко едно от откритията си и по този метод дава мощен подтик на професионалната им кариера.

 

 

Ето и премиите за останалите номинирани актьори: Визуалния актьор Александър Лазарков заслужи няколко специфични наградата. Той бе определен от дългогодишния общоприет сътрудник на Фондацията УниКредит Булбанк и бе почетен със специфична премия и опцията да направи лична галерия в Уникредит студио – пространство за модерно изкуство, връчена му от Председателя на Управителния Съвет и Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк – Цветанка Минчева. Специална премия му бе връчена и от инж. Стефан Шулц, верния  сътрудник от Призма - Светлинни Решения, а точно 1500 лева.  и опцията за основаване на авторска светлинна сбирка! 

 

 

Спазвайки традицията, известният колекционер и филантроп Николай Неделчев ще финансира реализирането на определен от Лазарков арт план с 3 000 лева Още 500 лева финансов бонус получи той от Фондацията. Плакетът му бе връчен от Почетния член на Фондация " Стоян Камбарев " – президента Росен Плевнелиев и очарователната му брачна половинка Деси Банова. Изящната балерина Емона Георгиева бе удостоена с приз в своята категория, минути след вълнуващото й осъществяване на сцената на Joy Station. Специалният плакет й бе връчен от един от основателите на Фондация  " Стоян Камбарев ", паметният поет  и драматург Елин Рахнев и прелестната актриса Мартина Апостолова. Тя получи и специфичната премия на Столична Община, връчена й персонално от кмета на града Йорданка Фандъкова, а точно опцията да реализира собствен личен танцов театър в пространството за съременни изкуства " Топлоцентрала ". Подобно на другите млади дарования и тя бе удостоена с финансов тласък от 500 лева от името на Фондация " Стоян Камбарев ". И с това не свършиха изненадите за Емона. Водещият на вечерта Ники Кънчев, я сюрпризира със самия МИРО, който я предложения да бъде основна героиня в идващия негов видео клип, чиито фотоси стартират напълно скоро. Следващият воин на вечерта Бюрхан Керим бе почетен с плакет за победител в категория Театрално изкуство и номинацията си, връчени му от звездното трио госпожа Петя Нановска от Разсадник Нановски - едни от основните сътрудници и донори на фондацията, носителят на Наградата за Полет в Изкуството, влогърът и режисьор Крис Захариев и шефа на Театър " Възраждане " – Роберт Янакиев, който развълнува доста младия театрал с поканата да осъществя театър на сцената на театъра! Фондация " Стоян Камбарев " се ангажира да реализира премиерата на дълго чакания разказ на младия сценичен режисьор. Той също получи и спомагателен финансов тласък от 500 лева Контрабасистът и мулти гений Калина Андреева омагьоса публиката със своето етно-фюжън осъществяване и бе удостоена с премия като победител в категория " Музика ". Със специфичния приз я изненада един от най-големите български мецанати Нели Беширова – притежател и изпълнителен шеф на Риск Инжинеринг – главен сътрудник на фондацията. Тя излезе на сцената с диригента, който пръска гения си по целия свят– маестро Йордан Камджалов, който я предложения за взаимен музикален план. ПР и маркетинг специалистът на Фондация " Стоян Камбарев " Ива Екимова връчи специфичната премия на Калина от името на именития концерт-майстор, диригент и композитор проф. Пламен Джуров, а имено опцията да бъде солист на концерт на камерен състав " Софийски солисти ". И това не е всичко!

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР