Изцяло онлайн става издаването на винетен стикер за локално паркиране

...
Изцяло онлайн става издаването на винетен стикер за локално паркиране
Коментари Харесай

Издаването на винетен стикер за локално паркиране в София става извяло онлайн

Изцяло онлайн става издаването на винетен стикер за локално паркиране в столицата , разгласи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на конференция в Столичната община.

Участие взеха и Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), Румяна Милова, член на борда на сдружението, Иван Антов, ръководител на борда на ЦГМ, Мартин Орешарски от B-Trust Mobile, сдружението, с което се прави електронната идентификация на услугите.
 Българска телеграфна агенция
Средно към 30-35 хиляди жители прекарват към два часа от живота си , за да декларират в офисите на ЦГМ своите стикери в синя и зелена зона , уточни Георгиев. Даваме опция заявяването, заплащането и приемането на стикерите да става напълно електронно, съобщи Георгиев. Той разясни,че документите, които се изискват за издаването на годишните стикери остават непроменени - нотариален акт, огромен ваучър на автомобила, лизинг или заповед от шеф, който дава право на прилагане автомобила, персонална карта. Средно това са пет-шест листа хартия, които би трябвало да се отпечатат и дават в офис на ЦГМ. Слагаме завършек на всичко това с довършването на процеса по цифровизация на работата на дирекция " Паркиране " в ЦГМ, уточни Георги Георгиев.

Той напомни, че преди две години бяха отстранени стикерите, които се лепят по предното стъкло на автомобила за синя и зелена зона, които станаха електронни. Бяха въведени и опциите за електронно заявяване на документите, само че идентификацията ставаше посредством инспекция на място на документите от чиновник на ЦГМ, сподели ръководителят на СОС. Благодарение на услугата, по която се работи от половин година за усъвършенстване, п процесът става напълно цифров - заявяване, заплащане и приемане на винетката.
 Българска телеграфна агенция
Удостоверяването на самоличността става посредством сканиране на персоналната карта , снимане с камера на телефона за засвидетелствуване самоличността на лицето, така наречен лицево различаване и " качване " на всички документи към заявката. Така се икономисват не просто над 170 хиляди листа хартия годишно над 70 хиляди часа на софиянци всяка година, само че и стотици часове работно време на чиновниците на ЦГМ, които ревизират документите, уточни Георгиев. Електронното издаване става през уеб страницата на ЦГМ или през мобилното приложение B-Trust Mobile за електронно сключване и идентификация на Borica. Вече има подадени над две хиляди заявки в границите на тестовия интервал, заяви ръководителят на СОС. Тестовете до тук са сполучливи, системата към този момент работи и може да бъде употребена, заяви Георгиев.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР