Изцяло обновеният електрически локомотив 44 205 вече обслужва бързи влакове

...
Изцяло обновеният електрически локомотив 44 205 вече обслужва бързи влакове
Коментари Харесай

Първият изцяло обновен локомотив на БДЖ вече се движи

Изцяло обновеният електрически локомотив 44 205 към този момент обслужва бързи влакове по железопътната мрежа в страната, заяви Българска национална телевизия.

Той е първият подготвен, пилотен за плана локомотив след осъществен капитален ремонт в Чехия, изцяло възобновен от мощно амортизирано положение и трайно прекъсване от придвижване. Целта на пробната употреба, стартирала при започване на годината, е да бъдат установени възможни проблеми, които да бъдат отстранени в къси периоди от изпълнителя по контракта.

БДЖ подписа два контракта за осъществяване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива от серия 44, които се осъществят след извършени процедури в края на 2019 година от ДЗЗД „ Обединение „ Рейл Сървисис”, Р Чехия и „ Жос Врутки” А.С., Р Словакия. Капиталният ремонт включва цялостна замяна на всички детайли в локомотивите с чисто нови елементи и съоръжение.

Въпреки забавянето в в началото оповестените периоди, подбудено от въведените ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19, до края на настоящия месец се чака да бъде подготвен още един локомотив и поетапно всеки месец до края на 2021 година ще излизат напълно ремонтирани локомотиви.

Ремонтната стратегия на БДЖ, която включва ремонт и преработване на вагони, капитални поправки на локомотиви, главен ремонт и поддръжка на мотрисни влакове, както и закупуването и доставката на нов преносим състав, доста ще покачат качеството на обслужване за клиентите на БДЖ и ще подобрят осъществяването на Графика за придвижване на влаковете през 2021 година
 Първият напълно освежен локомотив на БДЖ към този момент се движи

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР