Изцяло нова технология, разработена специално за зеления ритейлър Kaufland България,

...
Изцяло нова технология, разработена специално за зеления ритейлър Kaufland България,
Коментари Харесай

Kaufland България намалява шума от дейността си

Изцяло нова технология, създадена особено за зеления ритейлър Kaufland България, заменя стандартните охладителни системи на хипермаркетите и напълно отстранява шумовото замърсяване от тяхната активност. Новата климатично-охладителна система (KKV) за изстудяване и отопление на магазините, употребява напълно отпадъчната сила от хладилните съоръжения. По този метод Kaufland България отстранява от покривите на своите филиали охладителните елементи (чилъри) за леден въздух, като една от задачите на нововъведението е ориентирана към фрапантен спад в шумовото замърсяване.

„ Шумовото замърсяване е голям проблем в огромните градове. Именно в тази връзка, всяко изпитание в посока понижаване равнищата на издадения звук, способства за доста възстановяване на средата, в която живеем. За нас в Kaufland България подобряването на обособените съставни елементи на средата е задача, по която работим всекидневно. В някои от новите филиали които следва да изградим, се планува и монтаж на специфични хладилни машини, чиято функционалност още веднъж е ориентирана към още по-голям спад в равнищата на издадения звук “, разяснява енергийният управител на Kaufland България Иво Василев.

В допълнение към замяната на стандартните охладителни системи с новата климатично-охладителна система на Kaufland, в товаро-разтоварителните зони и към външни охладителни елементи на хипермаркети, ситуирани наоколо до жилищни здания, са построени спомагателни шумоизолиращи стени и специфични загради, които в допълнение понижават генерирания звук при товаро-разтоварни действия.

Освен ограничения против високите равнища на звук, в последните няколко години Kaufland България внедрява редица ограничения, ориентирани към запазване на обособените съставни елементи на околната среда. Сред тях са прекосяването към енергоспестяващо LED осветяване, замяна на хладилния сътрудник с нискоемисионен, съоръжение на хипермаркетите с бързозарядни станции за електрически коли, потребление на сгъваеми палети в Логистичния център и т.н.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР