Изцяло нов закон за марките и търговските означения трябва да

...
Изцяло нов закон за марките и търговските означения трябва да
Коментари Харесай

Пишат нов закон за търговските марки

Изцяло нов закон за марките и комерсиалните означения би трябвало да бъде признат в България с цел да бъде въведена нова инструкция на Европейски Съюз. Крайният период за това е 14 януари 2019 година, сподели Антония Якмаджиева, основен специалист в Патентното ведомство.

С нов правилник на Европейски Съюз се дава опция за регистрация на триизмерни търговски марки, сподели ръководителят на Патентното ведомство Петко Николов. Освен това ще може да се записват звукови марки, както и марки в придвижване. През предходната година Патентното ведомство записва 100-хилядната комерсиална марка в Българи, сподели още Петко Николов.

На уеб страницата на Патентното ведомство в интернет от месец май ще работи нова електронна услуга – за търсене на фигуративни търговски марки. Така всяка компания, която желае за записва своя комерсиална марка, ще може да ревизира дали към този момент има регистрации на марки, които образно наподобяват на нейната. Това ще пести време на бизнеса, той като понижава риска да бъде отказана регистрация на марка, която образно наподобява на друга. Патентното ведомство към този момент дава 35 електронни услуги, сподели още Петко Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР