Изтребители от ново поколение дават на Русия все по-сериозно господство

...
Изтребители от ново поколение дават на Русия все по-сериозно господство
Коментари Харесай

ABC News: Су-35 дават решаващо предимство на Русия в украинското небе

Изтребители от ново потомство дават на Русия " все по-сериозно владичество " в небето над зоната на спора в Източна Украйна, написа американският ефирен канал ABC News, като се базира на почитан украински чиновник.

 

Това е евентуално тревожна смяна за Съединените щати и техните съдружници, защото неспособността на Русия да реализира цялостно въздушно предимство по време на войната беше основна за украинските триумфи на бойното поле.

 

На брифинг предходната седмица западен чиновник омаловажи безпокойството, заявявайки, че способността на Русия да управлява небето е лимитирана от противовъздушната защита и ракетите земя-въздух.

" Не виждаме голяма смяна в тази обстановка “, отбелязва обаче събеседникът на ABC News.

Той съобщи, че Русия е заменила по-старите модели самолети с по-модерния си Су-35.

 

Су-35 е оборудван " с доста ефикасен радар и ракети за далечни дистанции ", показва служителят, и Русия употребява тези самолети, с цел да нападна украински самолети във въздуха, както и за интервенции по наземна поддръжка.

Украйна " няма благоприятни условия " да се опълчи на тази опасност, добави служителят.

 

" [Руското] предимство във въздуха е действителен риск “, означи той, добавяйки, че повече системи за противовъздушна защита от Съединените щати и техните съдружници сега е " приоритет №1 “ за Украйна.

Двама други украински публични лица потвърдиха, че съветското владичество в небето над зоната на бойните дейности е главен проблем, като един чиновник твърди, че Русия има " 12 пъти повече самолети " от Украйна.

 

" Това е проблем “, споделя събеседник на телевизионният канал. " Това, което продължаваме да споделяме на американците, е, че в последна сметка няма друго решение с изключение на да ни дадат [западни] бойни самолети “.

Администрацията на Байдън до момента се съпротивляваше на апелите да достави на Украйна F-16.

 

Запитан дали е отворен към концепцията, президентът Байдън сподели " не “ през януари.

Между Украйна и страните от НАТО се водят договаряния за доставка на съвременни бойни самолети.

 

Двама украински водачи са взели участие в оценка в Аризона на летателни симулатори, с цел да открият какъв брой образование ще им е належащо, в случай че желаят да се приспособяват към западните изтребители.

Пенсионираният полковник Стив Ганярд, който също е помощник на ABC News, споделя, че има вяра, че въздушното предимство на Русия може значително да се сведе до численото предимство.

" Понякога количеството може да бъде по-добро от качеството “, споделя той. " Недостигът на самолети и противовъздушни системи слага Украйна във все по-неблагоприятно състояние. “

 

Миналата седмица Словакия заяви, че е предала първите четири от 11 изтребители МиГ от руската ера, които е дала обещание на Украйна.

Полша също даде обещание да достави няколко бойни самолета Миг на Украйна.

По време на пътешестване до Лондон предишния месец украинският президент Володимир Зеленски насочи доста обществен апел за западните бойни самолети.

 

Високопоставеният украински чиновник, който приказва с ABC News, допусна, че в този момент в Киев се приема повече, че американската военна помощ би трябвало да се концентрира върху други цели, като системите за противовъздушна защита и даването на артилерийски муниции.

 

Служителят призна, че доставката на съвременни бойни самолети, както и на ракетите, които вървят с тях, ще изисква " голяма сума пари “ и може да пристигна единствено от Съединените щати за сметка на други типове военна помощ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР