Изтръпва ли ви палеца от суайпване вляво и вдясно?Завива ли ...

Изтръпва ли ви палеца от суайпване вляво и вдясно?Завива ли

Бързите срещи са Stranger Things в дейтинга: ретро, което отново е на мода

Изтръпва ли ви палеца от суайпване вляво и вдясно?

Завива ли ви се свят от непрекъснато сменящия се калейдоскоп от лица, " плочки ", дупета, цици и впрочем атрибути на човешкото тяло, които минават през зрителното ви поле за секунди, до момента в който неистово си търсите гадже в Tinder?

Писнало ли ви е да излизате с хора, които са ви примамили на профилните си фотоси с бутиково кученце, силиконови устенца или огромен " пакет ", опакован в бански Speedo, а на практика са се оказали смачкана версия на плеймейтка в пенсия и Асен Блатечки без секса, опиатите и рокедндрола?

Ако отговорът и на трите въпроса е " да ", значи ви е време да пробвате нещо ново.

В днешната цифрова ера наподобява извънредно елементарно и най-много енергоспесяващо да намериш своята сродна душа или, както би се изразил 19-годишният ми племенник, нещо за чу*ане, близане, смукане, мляскане.

При това, блага ми лелче, единствено за няколко минути и без да се постанова да излизаш на X брой изтощителни, малоумно-романтични петчасови срещи, включващи кино, държане за ръце, лимонада, пържени картофи и впрочем лиготии.

Сексът и дейтингът (който постоянно води до секса!) несъмнено не са това, което бяха единствено допреди някакви си двайсетина години, само че хората доста бързо си ъпгрейднаха софтуеъра и се приспособиха да получават и двете " мързеливата " - съвсем както си поръчват пица и китайско, разплули се по гащи и тениска на дивана в хола.

Обаче и на това му се вижда краят. Защото, както статистиката демонстрира, от ден на ден хора към този момент са отегчени до гибел от мобилните приложения за срещи и са подготвени да пробват нещо ново.

Всъщност, чисто хронологически видяно, най-новата мода в дейтинг културата въобще не е нова, само че и тя, като всички готини неща от предишното като виниловите плочи и блейзърите с подплънки, триумфално се завръщат в живота на модерния човек.

Става дума за speed dating-а, или срещите с непознати по хронометър.

Тик-так, тик-так, имаш пет минути, с цел да решиш дали този насреща е индивидът, с който искаш да прекараш остатъка от живота си.

Е, или най-малко да вършиме секс.

Първи бяха евреите

Те пък в какво ли не са първи!

На гения на този античен народ и техните потомци, разпръснали се по целия свят, човечеството дължи стотици забележителни открития с историческо значение, измежду които са химикалкатa, първия текстообработващ компютърен процесор, мобилния телефон, видео игрите и, алелуя!, нашата пътеводна светлина в осведомителната джунгла, Гугъл.

Само че какъв брой от вас знаят, че и бързите срещи са еврейско откритие?

През 1998 година един равин от Лос Анджелис, Яков Дейо, слага началото на проведените, сватовнически срещи измежду необвързани представители на локалното юдейско общество за младите да се изпоженят посред си и да не им хрумва да напущат общността, приставайки на неевреи.

Много скоро тази процедура напуща рамките на калифорнийската еврейска общественост, с цел да се трансформира в международен феномен.

През 2012 година Tinder се настани комфортно в телефоните ни и обърна с хастара на открито концепцията за търсене и намиране на интимни сътрудници. Както се и очакваше, множеството компании, специализира ли се в организирането на бързи срещи, не успяваха да устоят на конкуренцията на това и сходни мобилни приложения и бяха принудени да се отдръпват от сватовническия бизнес.

Така де, за какво ти е да даваш пари за регистрационна такса и да обикаляш уплашен от маса на маса в ресторант, отговаряйки на нелепи въпроси, извадени като от лексикон, на непознати хора, когато с телефон в ръка и в уюта на личния ти дом са ти нужни три секунди, с цел да прецениш дали някой става, или не.

Всичко ново е добре забравеното остаряло

С времето обаче мобилните приложения се трансфораха в следващия скучен табиет, към който продължаваш да се връщаш не по нужда и за наслаждение, а от досада.

Един мой другар, Васко, ентусиаст-сексолог и любител-гинеколог, единствено преди няколко дни ми се кълнеше, че щял да си изтрие профила в Tinder. Що бе, да не си тръгнал да се жениш? Какво стана с волното ергенство и безразборния секс?

- Ергенството не престава, сексът обаче е на път да секне, тъй като от немай къде почнах да ги дублирам, че то не остана приятелка в радиус от 50 км, която да не съм почел.

Почвам, вика, да усещам носталгия по времето, когато вуйна Ванче ми споделяше: " Чеде, харесала съм ти едно момиче от нашата махала, страхотна хубавица. Да взема да ви срещна, какво ще кажеш? "

И в случай че работата станеше, почваше едно ухажване, кафенца, целувки на скамейка в парка, това-онова. Имаше тръпка. А в този момент - какво! Имаш match, подмиваш се небрежно, зареждаш портфейла с гумички, хващаш едно такси и след 15 минути си при Стефани (28), или Камелия (32), или Павлина (45). Последната да затвори вратата!

Очевидно доста други хора се усещат като Васил - затъжили са се за своите лели Ванче, които са им уреждали срещи на сляпо със срамежливи юноши и девойки " от махалата ", тъй като с края на пандемичните рестрикции съобразителни бизнесмени подхванаха новия остарял тренд и започнаха да провеждат обществени събития, най-много в питейни заведения поради небрежната, отпускаща атмосфера, на които отегчени консуматори на цифровите matchmaking услуги да се събират и да си приказват онлайн!

И ето по този начин бързите срещи за необвързани са cool again.

Защо да пробвате ?

Най-голямото преимущество на проведените бързи срещи е, че знаете какво да очаквате. Всяко събитие се провежда и модерира от експерти, които ще се погрижат за безусловно всичко, оставяйки на вас само говоренето и пръскането на сексапил.

Другият огромен плюс е, че срещите се случват на публично място, което прави мероприятието изцяло безвредно. Всеки, който най-малко един път не е потрепервал от страховито предусещане, че индивидът, с който е излязъл на среща след бърза свалка в Tinder, е в действителност садист, който при първа опция ще те скъса, само че не от секс, знае защо приказвам.

Ако сте гледали филми, в които протагонистите вземат участие в сходни обществени забави, които, вместо да ги уредят с половинка, единствено задълбочават клиничната им меланхолия, несъмнено си мислите. че сега се пробвам да ви пробутам някаква неуместна любовна скица, която въобще не работи в действителност.

Знам, звучи безусловно фантасмагорично, че е допустимо да намериш точния човек, а и той да откри теб, единствено след петминутна замяна на въпроси и отговори, които по-скоро наподобяват на онлайн анкета за изследване на публично мнение, в сравнение с на естествен човешки диалог.

Само че съгласно психолозите-експерти лимитираното време за връзка с другите евентуални сътрудници е по-скоро преимущество, в сравнение с минус при бързите срещи.

При този тип връзка се разчита най-много на усета, на това праисторическо, необяснимо възприятие на просветление, което се заформя в корема, малко като газове, малко като гадене, което единствено след няколко секунди те удря в мозъка, и бам! - към този момент знаеш, че с индивида насреща ще си паснете като Ромео и Жулиета.

Като гърне и капак. Като мента и мастика.

Напишете си домашното

Винаги има възможност да не получите даже едно съвпадане с 15-те индивида, с които сте говорили през въпросната вечер.

Подобно проваляне на любовния фронт би обезкуражило даже най-отракания и самонадеян човек и би го отказало от ходенето по срещи, в случай че не вечно, то най-малко до идващия път, когато реши да си пусне самосъжалително порно преди лягане.

Ако чак толкоз се притеснявате, че ще се окажете в позицията на лузъра с огромните тъмни петна под мишниците и с нула matches в края на това, както ви се е сторило, изтощително мероприятие, имайте поради, че има и други, които си мислят същото.

Ца̀ката е да отидете, без да таите особени упования. Облечете си хубавите облекла, дишайте през носа, издишайте през устата и си повтаряйте, че сте там, с цел да се забавлявате. И от мен да знаете: половата аура на човек свети най-силно, когато я запалите с едно-две високоградусни напитки. Но не повече, с цел да не стане играчка-плачка!

За по-стеснителните и необръгнали във воденето на диалози с непознати предлагам да се придържате към известната техника " Интервюирай интервюиращия ".

Обикновено когато се срещаме с някого, сме толкоз вторачени в личното си показване и какво първо усещане ще създадем, че пропущаме основни елементи по отношение на другия човек и след това се чудим по какъв начин, да му се не види, се споделяше. Същото е и при първите срещи.

Затова, вместо да се притеснявате дали нямате сопол, безизходен в космите на носа, или дали не дрънкате нелепости, пробвайте да се фокусирате не върху себе си, а върху събеседника си.

Задавайте му авансово готови въпроси по отношение на тематики, които са значими и забавни за вас като да вземем за пример " Хъркаш ли " и " Харесваш ли мъже, които носят прашки? ", а не да отбиете номера като го питате дали и на него му е толкоз топло, колкото и на вас.

Какво е ситуацията в България

Излишно е да споделям, че в случай че живеете в Ню Йорк или Лондон, ще може да избирате сред доста и разнородни по темперамент мероприятия за speed dating. При това има дребна до нулева възможност в тези мегаполиси да попаднете на учителката си по литература от гимназията, което разбираемо би скапало и настроението, и желанието ви да спите с дами!

Направих си труда да ревизира българските уеб сайтове, които оферират различни на мобилните дейтинг приложения способи за запознанство с евентуални сътрудници. Само един образец.

" Бързи срещи № 902 - типичен 10 х 10 (на живо)

12 юли, 20:00 часа, Клуб..., София

Жени 31-41 год.: остават две места

Мъже 34 - 43 год.: няма свободни места "

Какво ви приказва това (освен, че мъжете в съответната възрастова категория са по-загорели от жените)? Точно по този начин - че и у нас народът се е юрнал на бързите срещи като пилета на царевица.

Така че няма какво толкоз да му мислите: в случай че сте необвързани и си търсите половинка, закопайте лошотия Tinder и излезте на открито. С малко шанс и повечко дезодорант в горещите летни вечери може пък и да я срещнете...

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg