Източват ли бензиностанции пари чрез антикризисната мярка от 25 стотинки

...
Източват ли бензиностанции пари чрез антикризисната мярка от 25 стотинки
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Последните седмици сме свидетели на опити за злоупотреба с 25-те стотинки отстъпка, което предполагам, ще стане пандемично през месец септември

Източват ли бензиностанции пари посредством антикризисната мярка от 25 стотинки на литър гориво? Темата разяснява ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в ефира на " Здравей, България ".

" Последните седмици сме очевидци на опити за корист, което допускам, ще стане пандемично през месец септември, по тази причина би трябвало да го преустановим в самото начало. Тази държавна помощ е предоставена за физически лица при избрани условия и всеки опит да бъде прибрано от чиновник или шеф на безниностанция трябв да а бъде преустановен ", сподели Терзиев.

Той е коментирал проблема с Министерството на финансите, шефовете на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", които се чака да подхващат съответните дейности, разясни още Терзиев.
Той моли всеки един жител, който зареди гориво, даже и без държавна помощ, да изиска своята касовата записка, и да я прибере или изхвърли в кошче, с цел да е сигурен, че никой няма да злоупотреби с отстъпката от 25 стотинки, която той не е имал право или не е желал да получи.

" Има недобросъвестни чиновници, които извършват официално всички условия по Закона за държавния бюджет за даване на отстъпката, само че в последна сметка тя остава някъде сред Агенция " Митници ", Национална агенция за приходите или съответния обект, а отстъпката отива в нечии джоб ", изясни Терзиев.

Той предвижда спад в цената на горивата още от есента. Но дефинира като " оптимистично " те да паднат под 3 лв. на литър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР