Източват ли бензиностанции пари чрез антикризисната мярка от 25 стотинки

...
Източват ли бензиностанции пари чрез антикризисната мярка от 25 стотинки
Коментари Харесай

Източват ли бензиностанциите пари?

Източват ли бензиностанции пари посредством антикризисната мярка от 25 стотинки на литър гориво?

Темата разяснява ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в ефира на “Здравей, България” по

“Последните седмици сме очевидци на опити за корист, което допускам, ще стане пандемично през месец септември, по тази причина би трябвало да го преустановим в самото начало. Тази държавна помощ е предоставена за физически лица при избрани условия и всеки опит да бъде прибрано от чиновник или шеф на безниностанция трябв да а бъде прекратен”, сподели Терзиев.

Той е коментирал проблема с Министерството на финансите, шефовете на Национална агенция за приходите и Агенция “Митници”, които се чака да подхващат съответните дейности, разясни още Терзиев.

Той моли всеки един жител, който зареди гориво, даже и без държавна помощ, да изиска своята касовата записка, и да я прибере или изхвърли в кошче, с цел да е сигурен, че никой няма да не злоупотреби с отстъпката от 25 стотинки, която той не е имал право или не е желал да получи. “Има недобросъвестни чиновници, които извършват официално всички условия по Закона за държавния бюджет за даване на отстъпката, само че в последна сметка тя остава някъде сред Агенция “Митници”, Национална агенция за приходите или съответния обект, а отстъпката отива в нечий джоб”, изясни Терзиев.

Той предвижда спад в цената на горивата още от есента. Но дефинира като “оптимистично” те да паднат под 3 лв. на литър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР