Източноевропейската страна България даде на Европейският съюз изключително нужната увереност,

...
Източноевропейската страна България даде на Европейският съюз изключително нужната увереност,
Коментари Харесай

CNBC: България - страната, която все още иска да приеме еврото

Източноевропейската страна България даде на Европейският съюз извънредно нужната убеденост, напредвайки с повече интеграцията, макар надигащите се антиевропейски настроения на континента, пише CNBC в собствен коментар относно последните политически ходове на София.

Изданието напомня, че България има желание да се причисли скоро към механизма ЕРМ-2 и да получи утвърждение за влизане в еврозоната.

" Желанието за влизане в еврозоната има и политически, и стопански корени ", споделя Алфонско Веласко Тамамес - анализатор с сектор България в Economicst Intelligence Unit (EIU).

CNBC напомня, че България е втора измежду Европейски Съюз по доверие в Брюксел - 57% имат вяра на Европейски Съюз, а 61% са оптимисти за бъдещето на съюза. " За актуалното проевропейско държавно управление, по-тясната интеграция е и отговор на терзанията, че в противоположен случай страната ще бъде изтласкана в периферията в Европейски Съюз на доста скорости, изключително поради мощното предпочитание на френския президент Еманюел Макрон за промяна на еврозоната ", споделя още той.

Според Макрон еврозоната би трябвало да премине през по-тясна интеграция, с цел да е по-добре готова за бъдещи рецесии. И съобщи, че страните, които желаят и са подготвени на този ход, би трябвало да създадат тази крачка - даже и в случай че не всички са уверени. В последна сметка това ще сътвори разнообразни равнища на интеграция в границите на блока.

" Но една страна би трябвало да бъде освен това от финансово постоянна, с цел да се причисли към еврозоната ", написа CNBC, допълвайки, че по-консервативни страни като Германия имат вяра, че да бъдеш част от еврозоната е доста повече от икономическо упражнение.

Още повече, че доста в Европа настояват, че скорошното разширение на европейското участие през 2007 година бе преждевременно. И някои страни, присъединени тогава - като Полша - основават проблеми на Европейски Съюз, като слагат под въпрос главните полезности на съюза.

" Въпреки че покрива техническите критерии, България ще би трябвало да направи обилни старания, с цел да укрепи своите институции. Но даже и да бъдат направени, те може и да не са задоволителни, с цел да убедят някои от най-скептичните страни ", споделя Тамамес, цитирайки проблеми със правосъдната система, финансовия контрол и корупцията като единствено няколко образец./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР