Източният сектор на Античния стадион на Филипопол, който се намира

...
Източният сектор на Античния стадион на Филипопол, който се намира
Коментари Харесай

Източният сектор на Античния стадион на Филипопол отваря врати

Източният бранш на Античния стадион на Филипопол, който се намира под магазин на облекла на Главната улица в Пловдив, отваря порти за гости в Световния ден на туризма - 27 септември, оповестиха от пресцентъра на общината. Символично лентата на най-новата туристическа атракция - археологическите находки на територията на колективен монумент на културата " Историческа зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив ", ще пререже кметът на града Здравко Димитров.
Още по тематиката
С отварянето на обекта туристите ще имат опция да видят всички разкрити елементи от Римския стадион - на пл. Римски стадион, археологията под " Екселсиор " и най-новата - под магазина H&M.

В първите минути след отваряне на археологията гид на посетителите ще бъде археологът-проучвател на обекта Мая Мартинова-Кютова. Обектът е включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага, а стопанисването му е предоставено на ОИ " Старинен Пловдив ". Посещението ще става с билет на цена 5 лв..

Фирма " Секретен сътрудник Пропърти " ООД е вложила в реставрацията и консервацията на археологическия обект 2,5 милиона лв. при осъществяване на ремонта на постройката. Концепцията за създаване на обекта е авторска разработка на българския екип и е споделена от австрийските вложители - притежатели. Сградата бе отличена в Националния конкурс " Сграда на годината ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР